Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι...Το Μπάνι Ουάλιντ αντιστέκεται ακόμα!!!

Τρίπολη: Στις 20 Οκτωβρίου 2011, ο ηγέτης της Λιβύης έπεφτε νεκρός από πυρά ανταρτών, μετά από μια αιματηρή εξέγερση. Έναν χρόνο μετά, ο πρόεδρος της λιβυκής Εθνοσυνέλευσης, Μοχάμεντ αλ Μεγκαρίεφ, παραδέχεται ότι δεν έχει επιτευχθεί πλήρως η «απελευθέρωση» της χώρας από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Μαγκαριέφ δήλωσε ότι «δεν έχει επιτευχθεί πλήρως σε κάποιες περιοχές η απελευθέρωση της χώρας», αναφερόμενος κυρίως στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του παλαιού καθεστώτος, όπου εδώ και αρκετές ημέρες σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις.

Ο Μεγκαρίεφ αναφέρθηκε στη μετά-Καντάφι περίοδο κάνοντας λόγο για «καθυστερήσεις και παραλείψεις» στη δημιουργία στρατού και αστυνομίας, στον έλεγχο των όπλων, αλλά και στη μη ενσωμάτωση των πρώην ανταρτών στους κρατικούς θεσμούς.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και στην εθνική συμφιλίωση.

«Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και εντάσεις μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της κοινωνίας, αλλά επίσης και την εξάπλωση του χάους, της αταξίας, της διαφθοράς γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην αποδοτικότητα των διαφόρων κυβερνητικών οργανισμών», υπογράμμισε ο Μεγκαρίεφ.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου