Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αίτημα ελληνικών δικαστικών Αρχών στην Κύπρο λόγω της αγωγής του Ζητούν κατάθεση από τον Ντ.Μιχαηλίδη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Λευκωσία: Αίτημα νομικής αρωγής που αφορά στον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη, έχουν καταθέσει οι ελληνικές Αρχές στις αντίστοιχες της Κύπρου, ενώ οι έρευνες γύρω από το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι επεκτείνονται και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας απέστειλαν την περασμένη Δευτέρα, αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο ζητούν άδεια για να έρθουν ανακριτές στην Κύπρο και να πάρουν κατάθεση από τον πρώην υπουργό. Η λήψη της κατάθεσης, σύμφωνα με το αίτημα, αφορά στην αγωγή που κατέθεσε ο κ. Μιχαηλίδης στην Ελλάδα, εναντίον του ξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, με την οποία ζητεί αποζημιώσεις για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά κυρίως για τη μήνυση εναντίον του.


Λόγω της μήνυσης, οι ελληνικές Αρχές ζητούν να στείλουν ανακριτές ώστε να πάρουν κατάθεση από τον κ. Μιχαηλίδη για όσα γνωρίζει για την υπόθεση και κυρίως για όσα αναφέρει στη δικογραφία που έχει καταθέσει μέσω δικηγόρου στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή έχει στην ουσία ξαφνιάσει τις Αρχές της Κύπρου, που μελετούν το αίτημα και αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί απάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Λουκά Λουκά, θα είναι θετική, αφού θέλουν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Για το θέμα αναμένεται να έχουν διαβουλεύσεις ο υπουργός με τον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη, ενώπιον του οποίου διαβιβάστηκε ανάλογο αίτημα.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τις μίζες Τσοχατζόπουλου φαίνεται να είναι ραγδαίες, αφού όπως μεταδόθηκε από την Αθήνα, οι ελληνικές Αρχές προτίθενται ν’ αποστείλουν στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας στην Κύπρο, που αφορούν τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Όπως έγραψε ο «Φ», η υπεύθυνη της ΜΟΚΑΣ, Εύα Παπακυριακού, είχε αποταθεί, μετά τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα, γραπτώς στις αντίστοιχες Αρχές και ζητούσε την κατάθεση Ζήγρα, προκειμένου να γίνει έρευνα και στην Κύπρο, νοουμένου ότι δεν θα γίνει ζημιά της υπόθεσης στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στην αγωγή Μιχαηλίδη απορρίπτονταν οι ισχυρισμοί Ζήγρα ότι μετέφερε «μαύρα» χρήματα από την Κύπρο στην Ελλάδα που αφορούσαν μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, μέσω εταιρειών στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου