Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ένα βήμα πριν το Βερολίνο αναγνωρίσει τον Τσίπρα ως συνομιλητή

Προάγγελος αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα ως συνομιλητή από το Βερολίνο αποτελεί η χθεσινή συνάντηση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Συνάντηση που κράτησε μια ώρα, έγινε με πρωτοβουλία του Γερμανού πρέσβη, είχε προγραμματιστεί αρκετές ημέρες πριν -γι’ αυτό και έπεσε πάνω στη συζήτηση για τα μέτρα-, ενώ συμμετείχε και ο Γιάννης Δραγασάκης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Το πρόγραμμα που ψηφίζεται δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας» φέρεται να είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Γερμανό πρέσβη, που κατάλαβε πως η Κουμουνδούρου δεν θα δώσει ούτε υπόγεια συναίνεση στην κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, αλλά και δεν θα «χαριστεί» στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Είναι σαφές πως ο Γερμανός πρέσβης θα ενημερώσει άμεσα το Βερολίνο, που θέλησε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτως ή άλλως η συνάντηση αποτελεί εκ των πραγμάτων ένα βήμα προς την αναγνώριση του Αλέξη Τσίπρα ως συνομιλητή από την πλευρά του Βερολίνου. Και παράλληλα, μια απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους εσωκομματικούς του αντιπάλους που τον είχαν κατηγορήσει για «δεξιά στροφή» λόγω και των συναντήσεων με στελέχη όπως ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χ. Ράιχενμπαχ και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου