Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τερματίστηκε η κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Εγκλωβισμένος» στο γραφείο του για περισσότερο από μιάμιση ώρα παρέμεινε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, αφού μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ λίγο πριν τις 12 κατέλαβαν την είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το κτίριο και τα πνεύματα ηρέμησαν, μόνο όταν ο κ. Μανιτάκης δέχτηκε να συναντήσει τον  πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά, οι οποίοι παρέμειναν στο γραφείο του για περισσότερο από μισή ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι απολύσεις στο Δημόσιο. Αν και ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε πως στο πρόγραμμα δεν υπάρχουν απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε πως «δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμαστε μια κυβέρνηση που τις φέρνουν γραμμένο ό,τι και αν κάνει»
Νωρίτερα, επικράτησε ένταση, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να βγάλουν από το κτίριο του υπουργείου τους απεργούς εργαζόμενους στους δήμους που προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου.
Οι εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου. Τα ΜΑΤ κατάφεραν να κλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να παραμείνουν εντός του κτιρίου κάποιοι από τους διαδηλωτές, ενώ αστυνομικοί της τροχαίας μάζευαν τα μηχανάκια των απεργών έξω από το υπουργείο.
Έπειτα από τηλεφωνική παρέμβαση του υπουργού, κ. Μανιτάκη, οι αστυνομικοί άρχισαν να βάζουν ξανά τα μηχανάκια στις θέσεις τους, καθώς οι διαδηλωτές, αφού εξέφρασαν στον υπουργό τα παράπονά τους τού ζήτησαν να παρέμβει. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από το κτίριο και συγκεκριμένα από τον 5ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Μανιτάκη. Ωστόσο, οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και παραμέναν στην είσοδο του κτιρίου, με τα ΜΑΤ ακριβώς απ’έξω.
Λίγο μετά τις 11 η μηχανοκίνητη πορεία μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκε έξω από τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ στη Φιλελλήνων, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στη σημερινή ψήφιση των μέτρων δόθηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.
Άνοιξε η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου