Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η σταυροφορία των ναζί για το Άγιο Δισκοπότηρο!

Η μάχη του Ιντιάνα Τζόουνς με τους ναζί κατά την αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου στην ταινία «Η τελευταία σταυροφορία» του 1989 φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαία.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται σε νέα έκθεση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Γερμανία, με θέμα το καθεστώς το οποίο οι ναζί ξεκίνησαν μια «τελευταία σταυροφορία» για να βρουν το Άγιο Δισκοπότηρο, το οποίο ο Χάινριχ Χίμλερ πίστευε ότι, αν το έβρισκε, θα ευεργετούσε τη Γερμανία και θα έδινε στον ίδιο υπερφυσικές δυνάμεις!


Η έκθεση ονομάζεται «Αρχαιολογία υπό τη σβάστικα» και διεξάγεται στη Βρέμη. Σύμφωνα με τη Daily Mail, περιγράφει στους επισκέπτες της την αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου από τον Χάινριχ Χίλμερ, ο οποίος λανθασμένα πίστευε ότι βρίσκεται στο Αβαείο Μοντσεράτ, κόντά στη Βαρκελόνη. Μάλιστα, πίστευε επίσης ότι ο Ιησούς καταγόταν από την άρια φυλή και ότι το Άγιο Δισκοπότηρο θα βοηθούσε τη Γερμανία να κερδίσει τον πόλεμο, γι’ αυτό και ομάδες της Ες Ες το αναζητούσαν διαρκώς, αλλά, όπως αποδείχτηκε, μάταια.

Άφθονο χρήμα

Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα που διέθεταν οι ναζί γι’ αυτές τις αποστολές ήταν πάρα πολλά επειδή στόχος τους δεν ήταν άλλος από το να γράψουν ξανά την Ιστορία προκειμένου να αποδείξουν ότι οι Γερμανοί είναι η καλύτερη φυλή που υπήρξε ποτέ. «Αν θέλαμε να γίνουμε ένας μεγάλος λαός, έπρεπε να χτίσουμε την εποχή όπου ο φυλετικός πυρήνας της σκανδιναβικής φυλής ήταν ακόμα αγνός και ανόθευτος και συνδυαζόταν με μια εκπληκτική κουλτούρα που επηρέαζε ολόκληρη την Ευρώπη» είχε πει ο Χανς Ράινερτ, που ήταν ιο αγαπημένος αρχαιολόγος του Χίτλερ. Οι επισκέπτες της έκθεσης ενημερώνονται μεταξύ άλλων ότι πολλοί έχασαν τη ζωή τους κατά την αναζήτηση αρχαίων κειμηλίων, στο πλαίσιο πάντα στης επιθυμίας των ναζί να εγκαθιδρύσουν τον μύθο της φυλής τους.

Τέλος, η έκθεση καταγράφει τον ανταγωνισμό των Χίμλερ και Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ για την ανακάλυψη αρχαιοτήτων, με σκοπό να υποστηρίξουν τις θεωρείες των ναζί.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία ΚΑΙ  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου