Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αποκλεισμένη η Ιερισσός: Αναχώματα στις εισόδους της πόλης

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ιερισσό, καθώς κάτοικοι τη νύχτα απέκλεισαν με αναχώματα την είσοδο του χωριού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως λένε, για τη βίαιη εισβολή και σύλληψη των δύο υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια στο Μεταλλείο Χρυσού, στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο.

Στo μεταξύ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κρατούνται οι δύο συλληφθέντες, 44 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.


Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Ιερισσού καθώς και άλλα άτομα που αντιτίθενται στη λειτουργία του μεταλλείου χρυσού στη Χαλκιδική.

Μάλιστα η συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης δε θα είναι η μοναδική, καθώς μέχρι και την Κυριακή οπότε αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες, έχουν προγραμματιστεί καθημερινά κινητοποιήσεις.



Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κόσμου στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Επίσης, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει καθιστική διαμαρτυρία.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένα ούτως ή άλλως συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας στα πλαίσια πανελλαδικής διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι.

Τέλος, την Κυριακή, την ημέρα που απολογούνται οι δύο συλληφθέντες κάτοικοι της Ιερισσού, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00, την ώρα δηλαδή της απολογίας των δύο κρατουμένων, θα κάνουν συγκέντρωση και πάλι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου