Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Δαμασκός: «Τρομοκρατικός» ο τρόπος που κυβερνά ο Ερντογάν

Να παραιτηθεί καλεί η Συρία τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στην Τουρκία. Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ Ζόχμπι, χαρακτήρισε «τρομοκρατικό» τον τρόπο που ενεργούν οι τουρκικές Αρχές απέναντι στον τουρκικό λαό και τον Ερντογάν «ανίκανο να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα», καλώντας τον να παραιτηθεί.

«Οι διεκδικήσεις του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτήν τη βία και εάν ο Ερντογάν είναι ανίκανος να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί. Ο Ερντογάν κυβερνά τη χώρα του με τρομοκρατικό τρόπο και καταστρέφει τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα του τουρκικού λαού», ανέφερε ο αλ Ζόχμπι, μιλώντας στη δημόσια συριακή τηλεόραση.

Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις αποδεικνύει ότι ο Ερντογάν δεν έχει σύνδεση με την πραγματικότητα. Ευχόμαστε στον τουρκικό λαό να υπάρξει σταθερότητα και ηρεμία και συμβουλεύουμε τον Ερντογάν να δείξει φρόνηση και να μην συμπεριφέρεται στον τουρκικό λαό, όπως συμπεριφέρεται στον συριακό».

Η Άγκυρα στηρίζει τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και φιλοξενεί στο έδαφός της 400.000 Σύρους πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου