Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας» Το Focus ξαναχτύπησε

Οφθαλμαπάτη χαρακτηρίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Focus την εικόνα αισιοδοξίας που επικρατεί στην Ελλάδα.

Στο κείμενο με τίτλο «Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας» ο συντάκτης του άρθρου ασκεί σκληρή κριτική στις αναφορές περί success story του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο ισχυρισμός, ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν» ξεκινά το άρθρο το οποίο συνεχίζει παρουσιάζοντας τους λόγους που κατά τον συντάκτη του προκαλούν αμφιβολίες για την πορεία της Ελλάδας.

Η κριτική του γερμανικού περιοδικού επικεντρώνεται στα έργα των οδικών αξόνων, στις ιδιωτικοποιήσεις, το χώρο της υγείας αλλά και τη δημόσια διοίκηση.

Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις ασκείται κριτική με βάση τους αρχικά υψηλούς στόχους για την είσπραξη εσόδων από το συγκεκριμένο τομέα παρουσιάζοντας το παράδειγμα του ΟΠΑΠ ενώ γίνεται λόγος και για προβλήματα στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Ο συντάκτης του άρθρου χρησιμοποιεί, επίσης, τις αναφορές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Προβόπουλου, για την απειλή χρεωκοπίας που αντιμετωπίζουν ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις ενώ ασκείται και κριτική στο υπουργείο Οικονομικών ότι στραγγαλίζει τη ρευστότητα.

Στο ρεπορτάζ εκφράζονται, ακόμα κίνδυνοι για το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας με ειδική αναφορά σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με το οποίο οι ασθενείς προειδοποιούνταν ότι λόγω των περικοπών υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στις υπηρεσίες υγείας.

Από το «μικροσκόπιο» του γερμανικού περιοδικού, τέλος, δεν ξέφυγε ούτε η ταλαιπωρία των συνταξιούχων του ΙΚΑ το οποίο χρησιμοποιείται ως ένδειξη του χάους που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και την αποτυχία εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης των διαδικασιών.
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου