Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Οι ανεμοστρόβιλοι ξαναχτύπησαν στην Οκλαχόμα(Βίντεο)

Νέο καταστροφικό χτύπημα από ανεμοστρόβιλους δέχθηκε η Οκλαχόμα έντεκα ημέρες μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή από έναν ανεμοστρόβιλο της κατηγορίας Ε5.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται μια μητέρα με το παιδί της, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο δυτικά της πόλης της Οκλαχόμα. Άλλοι τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στα προάστια της πόλης.

Τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής έχουν υποδεχθεί δεκάδες τραυματίες, πέντε εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την αστυνομία είναι ότι εκατοντάδες αυτοκίνητα που ήταν στους δρόμους απροστάτευτα την ώρα του ανεμοστρόβιλου. «Αντιμετωπίζουμε έναν εφιάλτη» δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματικός της αστυνομίας.

Λόγω του ανεμοστρόβιλου έκλεισε το αεροδρόμιο Γουίλ Ρότζερς, στο οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 1.200 άτομα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές της Οκλαχόμα, περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες «ιδιαίτερα επικίνδυνες», προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Το μετεωρολογικό σύστημα που δημιούργησε τους ανεμοστρόβιλους βρίσκεται πλέον στην πολιτεία του Μιζούρι χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν καταγραφεί θύματα ή ζημιές.
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου