Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Όχι» σε μειώσεις φόρων από την Κριστίν Λαγκάρντ

Να υπάρξει «αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων με χρήση του χώρου που προκύπτει από κάθε δημοσιονομική υπεραπόδοση» ζήτησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία του ΔΝΤ σε οποιοδήποτε αίτημα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση.


Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην οποία δόθηκε και το τυπικό «οκ» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, η κυρία Λαγκάρντ χαρακτήρισε «κρίσιμη προτεραιότητα» την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.



Δεν παρέλειψε, βέβαια, να εκφράσει την ικανοποίηση της για την «αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας» αλλά και για την αφοσίωση της κυβέρνησης «προκειμένου να πετύχει ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση».


Χαρακτήρισε, τέλος, ευπρόσδεκτες τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους για να μειωθεί σημαντικά κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και απαραίτητη τη «συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα απ' αυτό, μέχρι να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα».





ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου