Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Απώλειες με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε υποτονικό κλίμα διεξάγονται οι συναλλαγές της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με χαμηλό συναλλακτικό όγκο και τζίρο και με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημο σε στενό εύρος διακύμανσης, εκατέρωθεν των 850 μονάδων.

Μάλλον αναμενόμενη εικόνα στην έναρξη μίας εβδομάδας η οποία αναμένεται «φτωχή», τόσο σε επίπεδο νέων όσο και σε επίπεδο εταιρικών πράξεων.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα μπουν στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Αττικής κι έτσι κλείνει και τυπικά ο κύκλος των αυξήσεων κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.


Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities αναμένει διατήρηση της τάσης συσσώρευσης, καθώς η ροή της ειδησεογραφίας είναι περιορισμένη, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα κοντά στο μέσο όρο μέχρι στιγμής του έτους, στα 60 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές, σχολιάζει μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή, φαίνεται να αναμένουν εξελίξεις στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Παρόμοια εικόνα αναμένει για τις επόμενες εβδομάδες και η Eurobank Securities, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται πλέον στο επίπεδο των μακροοικονομικών και στις αποκρατικοποιήσεις.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 836,81 μονάδες με απώλειες 1,27%. Στην έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,38% στις 859,29 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες διαμορφώνονται σε 3,45% στις 130,81 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 16,7 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 14,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 48 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 38 ενισχύονται και 14 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 843.110-0.53%
ΟΓΚΟΣ: € 21,780,883.753



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου