Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πιέσεις βουλευτών σε Σαμαρά: Εξεταστική για Παπανδρέου, τώρα!

Πιέσεις βουλευτών σε Σαμαρά:  Εξεταστική για Παπανδρέου, τώρα!
Κακές εντυπώσεις άφησε η επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και με την οποία προσβάλλει ολόκληρη την παράταξη
 
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Από το  newsbomb

Ραγδαίες εξελίξεις προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τις οποίες επιχειρεί να απαντήσει στις δηλώσεις Βορίδη, θέτοντας συνυπεύθυνη με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Το περιεχόμενο της δήλωσης όχι μόνο προσβάλλει «γαλάζιους» βουλευτές οι οποίοι στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας έχουν προβεί σε πολλές ιδεολογικές και πολιτικές υποχωρήσεις.


Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές από τη Βουλή, ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυσε σε συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι η προκλητική δήλωση του κ. Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί την αιτία, από την οποία πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τους χειρισμούς που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2009 έως ότου υπάχθηκε η χώρα στο Μνημόνιο. Μάλιστα, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι από χθες το απόγευμα υπάρχει η δήλωση του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι κακοί χειρισμοί στην οικονομία σημειώθηκαν μετά την ανάληψη πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον κ. Κώστα Σημίτη, το 1996.

Γι’ αυτό και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον πρωθυπουργό να συγκροτήσει την εξεταστική επιτροπή. Αφ’ ενός θα πρέπει να απαλλαγεί η παράταξη, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστας Καραμανλής από αιωρούμενα ψεύδη για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2005 – 2009. Αφ’ ετέρου ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό τόσο την τακτική που υιοθέτησε το «σύστημα Σημίτη» και προκάλεσαν τα σημερινά αδιέξοδα με τη δημιουργική λογιστική τους, όσο και τους επικίνδυνους χειρισμούς που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009.

«Η επόμενη Εξεταστική θα έχει και το όνομά του»

Κάποιοι από τους βουλευτές σχολίαζαν σε πηγαδάκια του εντευκτηρίου της Βουλής ότι αν ο πρωθυπουργός προτιμήσει να μην σπάσει αυγά παρά τα όσα λέει τελευταία είτε για την ΕΡΤ, είτε στο ακροατήριο του συνεδρίου θα εγκλωβιστεί στον πολιτικό ιστό του «συστήματος Σημίτη». «Αν δεν κάνει τώρα την Εξεταστική, η επόμενη θα γράφει το όνομά του από μια μελλοντική κυβέρνηση που θα έρθει για να ξεκαθαρίσει αυτήν την ομίχλη. Κι αν βλέπετε τις δημοσκοπήσεις, όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι θα είναι», σχολίαζαν μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνημάτων και άλλων επαφών περί του θέματος, πρόσωπο που είχε συνδέσει το όνομά του με τους «αβερωφικούς» κι έχει πάρει σήμερα αποστάσεις από την ηγεσία σχολίαζε πως ο κ. Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή του. Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίων και επιτήρησης αποτέλεσε βασική εξαγγελία πριν από τις περυσινές εκλογές.

«Η ψυχρολουσία από τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ στην κομματική βάση θα ξεπεραστεί μόνο με τον τρόπο αυτό. Άλλωστε μόνο με μια τέτοια ριζοσπαστική κίνηση ο κ. Σαμαράς θα αποκαταστήσει την ιστορία της παράταξης, θα επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών του κ. Καραμανλή και θα δώσει το ερέθισμα στον πολιτικό εταίρου του, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να κάνει την πολυδιαφημισμένη “ανασύσταση” του κόμματος στο οποίο ηγείται», ανέφερε επί λέξει.

Αυτά για αρχή διότι ως το τέλος της ημέρας θα υπάρξει και συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου