Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; Στριπ-τιζ στην κυβέρνηση από το Reuters για τα νέα μέτρα που έρχονται

"Της μουρλής" γίνεται στις διαπραγματεύσεις (ποιές διαπραγματεύσεις; Λέμε τώρα, αφού όλα τα νέα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης των Ελλήνων είναι προποφασισμένα) του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα.
Ενα ηλεγράφημα-στριπ τιζ στην κυβέρνηση από το Reuters ανέφερε ότι "Χάσμα δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014.". Το πρακτορείο επικαλείτο, "ευρωπαίος αξιωματούχο". Ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει ότι δεν εκπληρώνεται κανένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα από ελληνικής πλευράς και συνεπώς η δόση του 1 δισ. ευρώ δεν μπορεί να εγκριθεί στα δύο προσεχή Eurogroup, στις 14 και 22 Νοεμβρίου αν δεν πάρει νέα εισπρακτικά μέτρα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δεν βλέπω πότε το Euro Working Group θα έχει στα χέρια του επαρκή στοιχεία από την τρόικα για να εισηγηθεί στο Eurogroup το κλείσιμο του τρέχοντος ελέγχου.
Ο έλεγχος δεν μπορεί να κλείσει δεν πληρούνται στοιχειώδεις προϋποθέσεις.
Εάν με ρωτάτε τεχνοκρατικά μπορώ να σας πω ότι μπορεί να τραβήξει και μέσα στο 2014. Θα πάμε για σκι τα Χριστούγεννα και θα γυρίσουμε όταν η κυβέρνηση θα έχει συμφωνήσει με την τρόικα». Πάντως, ο αξιωματούχος εκτιμούσε πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αντέξει για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς τη δόση, εκφράζοντας περισσότερες ανησυχίες για το ότι οι καθυστερήσεις από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης συσσωρεύουν εσωτερικό χρέος, «στεγνώνοντας» την οικονομία.
Επίσης, ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ΕΕ και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ότι αυτές βρίσκονται μόνο μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, ενώ τοποθετεί χρονικά την πρώτη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους τον Ιούνιο.
Το τηλεγράφημα ήταν φυσικά "κεραυνός" για το ΥΠΟΙΚ.
«Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Θυμίζει πολύ το "Αν τολμάς έλα να μαλώσουμε" των παιδικών μας χρόνων...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου