Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Παίρνει τη "σκυτάλη" της πτώσης από τα διεθνή χρηματιστήρια η Wall

Dow15.698,49-52,18 -0,33%  



  Nasdaq3.919,920,13 0,00%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με τον πτωτικό «ρυθμό» των παγκόσμιων χρηματιστηρίων συντονίζεται η Wall Street, μετά τα απογοητευτικά νέα από την Κίνα, όπου οι ηγέτες δεν κατάφεραν να δώσουν μια σαφή κατεύθυνση πολιτικής και εν αναμονή της ακρόασης της αντικαστάστριας του Bernanke στο τιμόνι της Fed, Janet Yellen.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια -και στη συνέχεια τα ευρωπαϊκά- αντέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσματα της τρίτης συνεδρίασης της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία ορίζει το μονοπάτι που θα ακολυθήσει η κινεζική οικονομία τα επόμενα 10 έτη. Το πρόγραμμα σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκε, στερείτο σαφήνειας, αφήνοντας απογοητευμένους τους επενδυτές. Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν σχεδόν 2%.

"Η αποτυχία των Κινέζων ηγετών να παρουσιάσουν μέτρα περιορισμού της κυριαρχίας του κράτους στην οικονομία και η ασάφεια γύρω από τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου θορύβησαν τους επενδυτές", σχολιάζει trader της Spreadex.

Οι ευρωαγορές δέχτηκαν πιέσεις και από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία άφησε να εννοηθεί πως ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα του αναμενόμενου.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα της Macy’s η οποία ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη τριμήνου. 

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 72,30 μονάδες (-0,46%) και βρίσκεται στις 15.678,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 14,90 μονάδων (-0,38%) φτάνοντας τις 3.905,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 6,00 μονάδων (-0,34%) και βρίσκεται στις 1.761,60 μονάδες.

Η ατζέντα οικονομικών δεικτών της ημέρας είναι πτωχή με κυριότερο μέγεθος, αυτό του ομοσπονδιακού ελλείμματος Οκτωβρίου των ΗΠΑ που ανακοινώνεται στις 9 ώρα Ελλάδος.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή της ακρόασης της Janet Yellen στο Κογκρέσο την Πέμπτη. Η Yellen, αντιπρόεδρος της Fed και διάδοχος του Ben Bernanke στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας, θα δώσει την ευκαιρία στους επενδυτές να αντλήσουν κάποια στοιχεία για τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, αύξηση 22% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου κατέγραψε η Macy΄s ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στα 177 εκατ. δολ., ή 47 σεντς ανά μετοχή, από 145 εκατ. δολ., ή 36 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 3,3% στα 6,28 δισ. δολ. Από την πλευρά τους οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 39 σεντς και έσοδα 6,19 δισ. δολ. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 8,12%.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου