Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Έρχεται η πιο ψυχρή περίοδος των τελευταίων ετών... τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δεν μπορούν να μας την αποτυπώσουν!


Λίγες ώρες μόνο μένουν, πριν έρθει στην χώρα μας, η ισχυρότερη ψυχρή εισβολή των τελευταίων τουλάχιστον 6 ετών! Αυτό το λέμε διότι η συγκεκριμένη ψυχρή εισβολή, πέρα από το πάρα πολύ κρύο ως και ψύχος που θα φέρει ειδικά στην βόρεια, βορειοανατολική Ελλάδα, θα φέρει και ορισμένες χιονοπτώσεις όχι μόνο το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, αλλά γενικότερα όσο διαρκέσει και κυρίως στο χρονικό διάστημα 12 με 15 Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά μιλάμε για μία ψυχρή εισβολή, που θα απασχολήσει σύμφωνα με τα υπάρχοντα προγνωστικά μας στοιχεία την χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι τις 14 με 15 Δεκεμβρίου. Θα έχει δηλαδή διάρκεια, ενώ όπως σας προαναφέραμε, ενδέχεται να φέρει και χιόνια στην Ελλάδα μεταξύ 12 και 15 Δεκεμβρίου. Τέτοια ψυχρή εισβολή με τόση διάρκεια, έχουμε χρόνια να δούμε στην χώρα μας.Είναι μία ψυχρή εισβολή, την οποία τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δεν μπορούν να μας την δείξουν ακριβώς. Για παράδειγμα για το πρωί της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, μας έδειχναν θερμοκρασίες στα 1400 μέτρα στους 4οC, ενώ στην πραγματικότητα η θερμοκρασία ήταν στους -8oC !! 
Καταλαβαίνετε πόσο λάθος τρέχουν και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά της θερμοκρασίας που δείχνουν στα 1400 μέτρα, με την πραγματική θερμοκρασία, γι' αυτό και εμείς δεν εμπιστευόμαστε τόσο πολύ τα μοντέλα και επιμένουμε πως αυτή η ψυχρή εισβολή θα είναι πιο ισχυρή από όσο φαίνεται.

Δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβώς θα διαρκέσει, μιας και άλλα στοιχεία μας θέλουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου, υποχώρηση του κρύου και άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά άλλα προγνωστικά στοιχεία μας, θέλουν εμμονή του κρύου στην χώρα μας μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου.
 Σχόλιο psekasmata 

Γιατί τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση; 
Εδώ μιλάμε για 12 ολόκληρους βαθμούς κελσίου!!! 

Πάει κάπου το μυαλό σας;;;;

ΠΗΓΗ psekasmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου