Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

"ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ": ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ, ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΒΙΚΙΝΓΚΣ...ΚΑΙ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

1Του Μάνου Χατζηγιάννη 
Από το agioritikovima


Πέρυσι ήταν οι Μάγιας, φέτος σειρά έχουν οι...Βίκινγκς! Πέρυσι η ημερομηνία για το τέλος του κόσμου προσδιοριζόταν για τις 21-12-2012, τα φετινά εσχατολικά σενάρια μιλούν για τις 22-2-2014...

Κατά πως φαίνεται κάποιοι καλόμαθαν με την...εμπορικότητα που είχε το περσινό “εγχείρημα” και θέλουν να ξαναπλασάρουν τρομολαγνεία!

Πέρυσι πάντως σε κάποιες περιοχές η κατάσταση είχε ξεφύγει...

Στη Ρωσία χιλιάδες άνθρωποι γέμιζαν ένα δωμάτιο του σπιτιού τους ή ακόμα και τα μπαλκόνια τους με τρόφιμα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα  εφόδια για να επιζήσουν από τον  επικείμενο όλεθρο σε σημείο μάλιστα που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση. Στη Γαλλία έσπευδαν να προμηθευθούν αφυδατωμένα προϊόντα που διατηρούνται από δύο έως και είκοσι πέντε χρόνια..

Πέρυσι Μάγια, φέτος Βίκινγκς

Η ιστορια με το κατά... Μάγια τέλος του κόσμου ξεκινάει το 1966 όταν ένας ερευνητής μελέτησε το ημερολογιο των Μάγια και διαπίστωσε πως με βάση αυτό μια περίοδος τελειώνει  στις 21 ή 23- 12 -2012. Οι Μάγια όμως ,όπως αναλύουν οι ειδικοί, είπαν ότι ο χρόνος κάνει κύκλους, όχι ότι τελειώνει ο κόσμος.

Σύμφωνα τώρα με τους εμπειρογνώμονες στην Σκανδιναβική μυθολογία το τέλος του κόσμου θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2014. Τότε είναι η λεγόμενη  Ημέρα του  Ragnarok, που είναι το απόλυτο ορόσημο στη μυθολογία των Viking. “'Οταν οι θεοί πέφτουν και πεθαίνουν” λένε οι σκανδιναβικοί μύθοι.

Η...φάμπρικα πάντως φαίνεται ήδη να λειτουργεί καλά αφού στο Γιόρκ της Βρετανίας, περιοχή η οποία έχει δεσμούς με τα σκανδιναβικά έθνη, έχει στηθεί εδώ και περίπου ένα μήνα ολόκληρο...θέαμα το οποίο καθιστά το «Τέλος του Κόσμου»  πολύ προσοδοφόρο εμπορικό προϊόν. Ψυχαγωγικές και εμπορικές εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους, ενώ κάθε βράδυ ένα κέρας ηχεί προειδοποιώντας για τον ερχομό του Ragnarök.

Βέβαια το “γκράν φινάλε” θα γίνει το διάστημα από 15 έως 23 Φεβρουαρίου 2014  όταν και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές....


Το “Τέλος του Κόσμου” σε οποιαδήποτε εκδοχή λοιπόν κατά πως φαίνεται...πουλάει!
«Το διακύβευμα στα πολλαπλά "τέλη των κόσμων" είναι η δική μας ευθύνη απέναντι στους Θεούς ή στη Φύση και η τιμωρία για την παραβίαση μίας  Τάξης που μάς ξεπερνά. Πριν, ο Θεός τιμωρούσε τους ανθρώπους ή τους αντάμειβε. Σήμερα, δεν έχουμε πια ανάγκη τους Θεούς, οι καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο αρκούν», λέει ο Ζαν-Νοέλ Λαφάργκ, συγγραφέας του βιβλίου "Τέλη του κόσμου, από την Αρχαιότητα μέχρι τις Ημέρες μας".


Τι λέει η Χριστιανικη θρησκεία για το τέλος του κόσμου

Η θεωρία της χριστιανικής θρησκείας για το τέλος του κόσμου είναι κατεγεγραμμένη με μυστικιστικό τρόπο στο βιβλίο της Αποκάλυψης με πιο γνωστό απόσπασμα τα σαλπίσματα των Αγγέλων της Αποκάλυψης και τις καταστροφές που συνοδεύουν καθένα από αυτά.


Τα προηγούμενα «τέλη του κόσμου»

Δυστυχώς κάποιες από τις σύγχρονες εσχατολογικές θεωρίες συνοδεύτηκαν από τραγωδίες που είχαν να κάνουν με ομαδικες αυτοκτονίες μελών αίρεσης. Έτσι το 1942 οπαδός των Αντβεντιστών της Έβδομης Μέρας (χριστιανική αίρεση) Βίκτορ Χούτεφ αποσκίρτησε από την αίρεση και ίδρυσε μαζί με 11 άτομα ένα “δαβιδιανό” κλάδο της αίρεσης στην πόλη Γουέικο του Τέξας. Μετά το θάνατό του η σύζυγός του προέβλεψε ότι η συντέλεια θα ερχόταν στις 22 Αυγούστου 1959.
Επίσης το 1978 η ανθρωπότητα είχε παρακολουθήσει με φρίκη όσα συνέβησαν στο Τζονστάουν όπου 914 οπαδοί του εσχατολόγου ψυχοπαθούς ψευδοπροφήτη Τζίμ Τζόουνς (από τους οποίους οι 276 ήσαν παιδιά) αυτοκτόνησαν πίνοντας πορτοκαλάδα με κυάνιο.

(με πληροφορίες από το «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-2012-ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ» Τέλης Λιβανίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου