Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

«Χοντρό» άδειασμα Ο’ Κόνορ στην κυβέρνηση

«Χοντρό» άδειασμα Ο’ Κόνορ στην κυβέρνηση
-Γιατί το κυβερνητικό επιτελείο υπέστη «ψυχρολουσία» από το tweet του εκπροσώπου τύπου του Όλι Ρεν -Πώς προσπαθεί η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!
Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί από τον τρόπο και κυρίως τον χρόνο που ο εκπρόσωπος τύπου  του Όλι Ρεν επέλεξε χθες το βράδυ- την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς- να διαψεύσει τις προσδοκίες που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε η κυβέρνηση ότι μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη θα έχει κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα με την Τρόικα.
Το tweet του ο' Κόνορ δεν είχε να κάνει τόσο με τον χρόνο έλευσης της τρόικας , αλλά με ακριβώς αυτό το γεγονός: ότι δηλαδή η τρόικα θα συνεχίζει να κρατάει σιδηροδέσμια την ελληνική κυβέρνηση και από την ερχόμενη χρονιά, ενώ η Ελλάδα θα ασκεί την ελληνική προεδρία.

Αμέσως τα κυβερνητικά παπαγαλάκια εξαπέλυσαν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι διάψευσης του ο Κόνορ, διαβεβαιώνοντας ότι η Τρόικα θα επιστρέψει την ερχόμενη βδομάδα. Δημοσιογράφοι εντός κι εκτός Ελλάδα πήραν ξανά τους γνώριμους ρόλους της προπαγάνδας σε μία προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι "όλα είναι καλά αφού από βδομάδα θα επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικας".
Όμως τα καθεστωτικά ΜΜΕ της διαπλοκής ξεχνούν εσκεμμένα να αναφέρουν ότι το θέμα δεν είναι αν θα επιστρέψει η Τρόικα, αλλά το αν μεχρι τα τέλη Δεκέμβρη- όπως ήθελε η κυβέρνηση- θα είχε δοθεί λύση στον γόρδιο δεσμό των διαπραγματεύσεων με τους Τροϊκανούς.
Γεγονός που το tweet του ο Κόνορ διέψευσε κατηγορηματικά παραπέμποντας στις αρχές του νέου έτους για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.
Οσονούπω μάλιστα η κυβέρνηση θα παίξει κι ένα ακόμα ψευδεπίγραφο επικοινωνιακό παιχνίδι αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης.
Σας λέμε από τώρα τι θα επακολουθήσει: θα περάσει η νομοθετική ρύθμιση για τα ΕΑΣ και το euro working group θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ ευρώ που εκρεμμεί από τον περασμένο Ιούλιο! Και αυτό θα το περάσουν ως επιτυχία, και ότι δήθεν ξεμπερδέψαμε με τις διαπραγματεύσεις.
Αυτό όμως θα είναι ένα ακόμα ψέμα: διότι το μεγάλο σκηνικό θα στηθεί γύρω από την εκταμίευση των 4 δισ ευρώ, η διαπραγμάτευση για την οποία θα συνεχιστεί και μετά τον Γενάρη, και μάλιστα προβλέπουμε ότι θα συνεχιστεί μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση θα έχει αποτύχει να καταφέρει να αποδεσμευτεί από το πρέσινγκ της Τρόικας, όπως ήθελε, όσο θα ασκεί την Ελληνική προεδρία. Θα είναι η πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά δεδομένα κατά την οποία χώρα θα ασκεί την προεδρία μέσα σε συνθήκες υποτέλειας και αλλεπάλληλων εκβιασμών από την Τρόικα που τους επόμενους μήνες αναμένεται να λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν πρόκειται να διαβάσετε ή να ακούσετε από κανένα διαπλεκόμενο μέσο της σαπίλας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου