Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πάνε για κατάργηση Σωμάτων στο στράτευμα κάνοντας αρχή από την Δικαιοσύνη;

ImageΓια μεθοδευμένη κατάργηση των Σωμάτων στο στράτευμα, ανησυχούν στρατιωτικοί . Επισημαίνουν ότι η προσπάθεια ξεκινά από την διαφαινόμενη προσπάθεια κατάργησης της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και συγχώνευσής της με την πολιτική τακτική Δικαιοσύνη. Κι αν κάτι τέτοιο συμβεί θεωρούν δεδομένο ότι ο δρόμος για την κατάργηση κι άλλων Σωμάτων.

Αυτοί που ανησυχούν ακόμη και για απώλεια της δουλειάς τους είναι στρατιωτικοί δικαστές και γραμματείς που δεν θα μπορούν να “χωρέσουν” στο νέο “περιβάλλον”, από την έλλειψη οργανικών θέσεων και την ταυτόχρονη απαγόρευση δημιουργίας από την τρόϊκα.


 
Η κατάργηση των δύο αυτών Σωμάτων (Δικαστικών Λειτουργών και Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων, με την όποια εξέλιξή τους), που ήδη γράφουν 150 χρόνια ιστορίας στην απονομή της δικαιοσύνης στις Ένοπλες Δυνάμεις, πιστεύουν κάποιοι ότι είναι πολιτική κίνηση που ίσως αποτελεί τον προάγγελο κατάργησης και άλλων Σωμάτων του Στρατεύματος που πιθανόν στο μέλλον θεωρηθούν …περιττά (στρατιωτικοί ιατροί, στρατιωτικοί νομικοί σύμβουλοι, στρατιωτικοί μετεωρολόγοι, στρατιωτικοί οικονομικοί κλπ) .

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ακόμη δεν έχει εκφράσει ανοιχτά την άποψή της για την φημολογία που εντείνεται και προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου