Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μικρά κέρδη στη Wall με ώθηση από τα μάκρο

Dow16.861,89-75,37 -0,44%  



  Nasdaq4.368,680,64 0,01%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών, αν και τα πρόσφατα ρεκόρ των δεικτών περιορίζουν την ανοδική δυναμική.

Τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, με το  υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώνει άλμα 18,6% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Μάιο από τον Απρίλιο στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 504.000. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μικρή αύξηση 0,5% στις 435.000.

Την ίδια στιγμή η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε περαιτέρω τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, με τον δείκτη του Conference Board να διαμορφώνεται στις 85,2 μονάδες, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2008. Τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης ήταν στις 82,2 μονάδες.

Τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 83,5 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 26,95 μονάδες (0,16%) και βρίσκεται στις 16.964,21 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 27,53 μονάδων (0,63%) φτάνοντας τις 4.396,21 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,60 μονάδων (0,23%) και βρίσκεται στις 1.967,21 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Intel καθώς διαπραγματεύεται στα 30,54 δολ. με άνοδο 0,31 δολ. ή σε ποσοστό 1,03%. Ακολουθούν η UnitedHealth Group Incorporated με κέρδη 0,75% στα 82,10 δολ. και η Nike στα 75,90 δολ. με άνοδο 0,60%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Microsoft (-0,71%), η JP Morgan Chase (-0,29%) και η United Technologies (-0,24%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Είχαν προηγηθεί τα στοιχεία για τις τιμές των αμερικανικών κατοικιών τα οποία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης της S&P/Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 10,8%, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων περιοχών κατά 10,8%, επιβραδύνοντας από 12,4% τον Μάρτιο και χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 11,4%.

"Οι τιμές ενισχύονται σε μηνιαία βάση, αλλά με βραδύτερο ρυθμό", σχολίασε ο David M. Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής δεικτών της S&P Dow Jones Indices.

Από τον προηγούμενο μήνα οι τιμές αυξήθηκαν 1,1% τον Απρίλιο στις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές και 1,0% στις 10 μεγαλύτερες περιοχές.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης (Federal Housing Finance Agency – FHFA) ανακοίνωσε ότι οι τιμές των κατοικιών έμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε ετήσια βάση οι τιμές σημείωσαν άνοδο κατά 5,9%.

Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου το περιεχόμενο της ομιλίας ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Federal Reserve  νωρίτερα σήμερα.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη ο Charles Plosser, πρόεδρος της Philadelphia Fed δήλωσε ότι η απασχόληση και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους στόχους της Federal Reserve πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, κάτι που ενδεχομένως να υποχρεώσει σύντομα την κεντρική τράπεζα να αλλάξει τα σήματα στην επικοινωνιακή πολιτικής της.

Σε ομιλία του στο Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, ο επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Philadelphia εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που η Fed περνά στο ευρύ κοινό τα μηνύματα της σε σχέση με την εξέλιξη των επιτοκίων της.

"Πιστεύω ότι πλησιάζουμε τους στόχους μας – ενδεχομένως πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμεναν ορισμένοι άνθρωποι. Έτσι, αν και υποστηρίζω την πρόσφατη ανακοίνωση πολιτικής, ανησυχώ περισσότερο ότι ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόσουμε την επικοινωνία μας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον", δήλωσε ο Plosser.

"Συγκεκριμένα, πιστεύω ότι η καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα μας στην ανακοίνωση ενδεχομένως να είναι πολύ παθητική, δεδομένων των υποκείμενων οικονομικών συνθηκών", πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου