Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: Δεν είπαν κουβέντα για τα μέτρα που ψήφισαν στα «μαύρα σκοτάδια»

Μεταμεσιονύχτιες νομοθετικές διαδικασίες με τη μορφή κατεπείγοντος για μέτρα που εμπίπτουν σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας γίνονται μόνο σε «μπανανίες» και αποικίες χρέους. Η ψηφοφορία στη Βουλή του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων έδειξε ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι κατώτερο των περιστάσεων, αφού η συζήτηση αναλώθηκε σε γενικότητες και αοριστολογίες χωρίς να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση επί των μέτρων που περιλαμβάνουν τα προαπαιτούμενα.
Πολύ κακό για το τίποτα. Εννιακόσιες σαράντα και πλέον σελίδες προαπαιτούμενων δόθηκαν σε 300 βουλευτές οι οποίοι μέσα σε μια ημέρα κλήθηκαν και ψήφισαν τα μέτρα που θα γονατίσουν το λαό για τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς ποτέ να ενημερώσουν τον λαό για τα μέτρα αυτά.

Σε ότι αφορά τους αριθμούς: 230 ΝΑΙ, 63 ΟΧΙ και 5 «ΠΑΡΩΝ». Ειδικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. οριακά η κυβερνητική δύναμη στους 126 με τις εξής απώλειες:
-36 συνολικά οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ (31 ΟΧΙ και 5 ΠΑΡΩΝ). Λιγότερες οι διαρροές σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία που είχε 39 διαρροές.
Το μνημόνιο 3 είναι γεγονός και δυστυχώς τώρα λίγοι μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν, διότι ότι γίνεται, γίνεται ενσυνείδητα.
Στη συζήτηση της ολομέλειας κανένα κόμμα δεν είχε την ευαισθησία να μιλήσει αναλυτικά στον ελληνικό λαό για το τι περιλαμβάνουν τα μέτρα αυτά και πως θα διαμορφωθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι.
Η ολομέλεια της Βουλής αναλώθηκε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μεταξύ του Βενιζέλου και του Καμμένου, μεταξύ του Μεϊμαράκη και του Τσίπρα.
Για άλλη μια φορά η εθνική αντιπροσωπεία φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και κινήθηκε στην πεπατημένη του παλαιοκομματισμού. Έστρεψε την ατζέντα στον ξύλινο πολιτικό λόγο, στις αοριστολογίες και στις στείρες επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις.
Δεν είπαν τίποτα για τη φορολογία, δεν είπαν τίποτα για το πώς θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και ποιοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο», δεν είπαν τίποτα για τα κόκκινα δάνεια και για ποιο μοντέλο θα ακολουθήσουν.
Κανένας δεν είχε την πολιτική ευθυξία να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
-Ποιους εξυπηρετεί η αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας; Τους εργαζόμενους και το λαό; 
-Ποιους εξυπηρετούν οι αλλαγές στις τράπεζες και στα κόκκινα δάνεια; Τους εργαζόμενους και το λαό; 
Επί της ουσίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ ψήφισε ένα νομοσχέδιο για το οποίο τόσο οι βουλευτές, όσο και οι πολίτες θα ενημερωθούμε αργότερα! Και αυτή η πρακτική, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, θέλει να μας πείσει ότι λέγεται Δημοκρατία και προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης.
Κοινοβουλευτικές διαδικασίες εν μέσω σκοταδιού στις 4 μετά τα μεσάνυχτα είναι πρωτοφανείς πρακτικές για ευνομούμενες πολιτείες. Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο σε μπανανίες της Λατινικής Αμερικής και σε αποικίες χρέους.
Το Newsbomb.gr κατέγραψε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και σας μεταφέρε έγκαιρα και έγκυρα όλα όσα έγιναν στη Βουλή.
Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 22/07 η πρόεδρος της Βουλής με ομιλία της στις επιτροπές άσκησε δριμεία κριτική, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με γραπτή του δήλωση τόνισε ότι αυτές τις ώρες δεν χρειάζονται υψηλοί τόνοι.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το μεσημέρι της Πέμπτης συναντάται μετά από αίτημά της με τον Αλέξη Τσίπρα.
O Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ομολόγησε ότι η κυβέρνησή του έχασε στη διαπραγμάτευση, ωστόσο όπως είπε ο ίδιος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει οικειοθελώς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε γραπτή του δήλωση τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 
Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Είστε νέος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!
«Εμείς πράγματι θα είχαμε υψηλότερα πλεονάσματα, αλλά θα είχαμε ανάπτυξη και όχι ύφεση. Μας ρίξατε για να μην αισθανθούν οι πολίτες τους καρπούς των θυσιών των προηγούμενων ετών», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου