Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Χοντρά καρφιά και προειδοποιήσεις Τσίπρα σε Ζωή

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η επιλογή της προέδρου της Βουλής να διαφοροποιείται από την κυβέρνηση προκαλεί «θεσμική δυσαρμονία» και υπαινίχθηκε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα την στηρίζει ες αεί - Μακριά από μένα τα σενάρια μομφής και συλλογής υπογραφών, φέρεται να της είπε - Για συντροφικότητα με τον Αλ.Τσίπρα έκανε λόγο η Ζωή
Ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να δημιουργήσει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα για την δίωρη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, το πρωθυπουργικό γραφείο με ένα σύντομο «σημείωμα» εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής.


«Ο πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου» σημειώνεται στην ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Τσίπρας, επισημαίνεται από το πρωθυπουργικό γραφείο, εξέφρασε στην κυρία Κωνσταντοπούλου «τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει».

«Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας» καταλήγει το σημείωμα.

Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας σε κλίμα ειλικρίνειας, δηλαδή με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς διπλωματικές διατυπώσεις προειδοποίησε την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι με τις επιλογές της προκαλείται θεσμική δυσαρμονία ανάμεσα στις κυβερνητικές επιλογές και στην τακτική της προεδρίας της Βουλής. Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός επέδωσε ένα άτυπο τελεσίγραφο προς την πρόεδρο της Βουλής ότι η κυβερνητική πλειοψηφία που στηρίζει την Ζωή Κωνσταντοπούλου ούτε δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται ούτε και θα συνεχιστεί ες αεί εφ' όσον η πρόεδρος της Βουλής επιμείνει να διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης.

Κι όλα αυτά με ειλικρίνεια και συντροφικότητα...

Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είπε στην πρόεδρο της Βουλής: «Μακριά από μένα τα σενάρια μομφής και συλλογής υπογραφών. Σε πείσμα αυτών που θέλουν αίμα, δεν συναινώ».

Επίσης, έγινε συζήτηση για πρωτοβουλίες και προτάσεις για το χρέος και τον απεγκλωβισμό από τη συνθήκη εκβιασμού.

Καθώς φαίνεται, ο κ. Τσίπρας τηρεί στάση αναμονής με την κυρία Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να δει εάν θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική της και επιδιώκοντας πρώτα να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές και εν συνεχεία να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά.

Τι υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευρά κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού και σε σχέση με την προστασία της δημοκρατίας που δοκιμάζεται σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πολυδιαφημισμένη συνάντηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον Αλέξη Τσίπρα, μια συνάντηση από την οποία πολλοί ανέμεναν ότι θα σηματοδοτήσει το τελικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό ή έστω μια ανακωχή διήρκεσε δύο ώρες. Βγαίνοντας από το πρωθυπουργικό γραφείο, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους που στριμώχνονταν μπροστά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με έμμεσο τρόπο είπε ότι με τον κ. Τσίπρα συμφώνησαν ανακωχή. «Λίγο μεγαλύτερη συντροφικότητα να είχατε μεταξύ σας, διδαχθείτε απ' την αριστερά» ήταν η παρότρυνση της προέδρου της Βουλής προς τους δημοσιογράφους και τους εικονολήπτες που σπρώχνονταν για το ποιος θα λάβει την θέση που θα του επιτρέψει να μεταδώσει το καλύτερο πλάνο. Εμμέσως δηλαδή η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι παραμένει η συντροφικότητα στις σχέσεις της με τον κ. Τσίπρα.
Βεβαίως, το ενδεχόμενο η πρόεδρος της Βουλής να έκανε επίδειξη χιούμορ και να ειρωνευόταν ορισμένους συνοδοιπόρους της ότι δείχνουν επίπλαστη συντροφικότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αλλωστε ξεκινώντας την επίσημη δήλωσή της η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η συζήτησή της με τον κ. Τσίπρα ήταν ειλικρινής και εις βάθος. Τι σημαίνει αυτό στη διπλωματική γλώσσα; Οτι στο δίωρο τετ-α-τετ ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής είπαν ανοιχτά τι πιστεύουν ο ένας για τον άλλο...

«Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου αλλά και τη συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα επιθυμούσαν πολύ να διαρρηγνύεται», συνέχισε την επίσημη δήλωσή της η οποία μεταδόθηκε live από τα δελτία ειδήσεων η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Εξέθεσα αυτά που κατά τη γνώμη μου αποτελούν πρωτοβουλίες για άμυνα της χώρας ως προς τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους. Θέλω να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, της λαϊκής κυριαρχίας και σε τέτοια στιγμή που δοκιμάζονται οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών με ειλικρίνεια και αμεσότητα ακόμη και αν έχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, να συνεννοούνται και να βρίσκουν λύσεις» κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής που αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αρνούμενη να δείξει το ελάχιστο δείγμα συντροφικότητας προς τους ανθρώπους που την περιμέναν δύο ώρες κάτω απ' τον καυτό ήλιο...

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου