Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Ιωάννης Παπαφλωράτος στο pagenews.gr: Η Ιταλία συνεχίζει να μας βλέπει ως αντίπαλο

 

Ιωάννης Παπαφλωράτος στο pagenews.gr: Ο Ιωάννης Παπαφλωράτος Καθηγητής, Νομικός, Διεθνολόγος αναφέρθηκε στην Ιταλία και το ότι συνεχίζει να μας βλέπει ως αντίπαλο.

“Δυστυχώς έχουμε μπει σε ένα σπιράλ δηλώσεων και αντιδηλώσεων από πλευράς αξιωματούχων της γείτονος χώρας οι οποίες δυναμιτίζουν το κλίμα και βεβαίως δημιουργούν μια ένταση όχι μόνο σε επίπεδο διμερών σχέσεων αλλά και σε επίπεδο κοινής γνώμης. Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι πλέον έχουν διαρραγεί δεν υφίστανται οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο κρατών. Άρα ένα ο μη γέννοιτο θερμό επεισόδιο μπορεί να εξελιχθεί σε μια μείζονα κρίση” σημείωσε ο κ. Παπαφλωράτος.

“Αυτή τη στιγμή σε όλους τους τόνους από την ελληνική πλευρά μεταδίδεται η αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Δεν θα υπάρξουν νέα Ίμια και αυτό είναι ξεκάθαρο και πρέπει να γίνει αντιληπτό και από την άλλη πλευρά αλλά όχι μόνο από την πλευρά του Αιγίου αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δεν είμαστε διατεθημένοι να παραχωρήσουμε το παραμικρό είτε στη θάλασσα είτε στη στεριά είτε στον αέρα. Αυτό σε όλους τους τόνους το διαμηνύουμε και νομίζω ότι όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αλλά και όλος ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Θα αφήσω ίσως μια θλιβερή εξαίρεση ενός πολιτικού αρχηγού όπου όπως άκουσα το Σάββατο σε ένα κανάλι της Πελοποννήσου είπε ότι είναι στημένο όλο αυτό είναι fake μια κρίση που είναι εις γνώση και των δύο ηγετών και του Ερντογάν και του Μητσοτάκη για να επενεκλεγούν. Αυτά είναι αστειότητες όπως αστειότητες είναι να πουλάνε διάφορα αγιασμένα κείμενα και ματζούνια. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη χρειάζεται σοβαρότητα, νηφιαλιότητα, αξιοποίηση όλων των διαύλων επικοινωνίας με τη Δύση και με τους εταίρους και συμμάχους μας για να αντιληφθούν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η Τουρκία είναι ολισθηρός και δυστυχώς θα έχει κατάληξη κάποιο ατύχημα στην καλυτέρα των περιπτώσεων..” σημείωσε μεταξύ άλλων.


ΠΗΓΗ https://www.pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου