Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ερντογάν: Η παραίτηση Τζόνσον δεν ήταν καλή για μας

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της γείτονος Kanal 7.

Η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την Πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας δεν είναι μια θετική εξέλιξη για την Τουρκία.

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της γείτονος Kanal 7.

Τη γνώμη αυτή διατύπωσε ο Ερντογάν προς τους δημοσιογράφους του σταθμού, όταν του ζητήθηκε η άποψή του για τις πρόσφατες παραιτήσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, και του επικεφαλής της Κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος αρνήθηκε να πάρει θέση ή να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ιταλία, που οδήγησαν σε πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού, υπό τον Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δειπνήσαμε με τον Μητσοτάκη στο Αρχοντικό Vahdettin. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: Ας μην φέρουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα μεταξύ μας. Πέρασαν τρεις εβδομάδες και έκανε την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε παρόμοια πράγματα».

ΠΗΓΗ https://www.pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου