Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Απειλές ένοπλων συγκρούσεων για την εξουσία στη Λιβύη, μεταξύ ομάδων Νταμπάιμπα και Μπασάγκα

 

Ιούλιος 30, 2022. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο Μόχσεν αλ Ζουβέικ,  του Συντάγματος και της Δύναμης Προστασίας των Εκλογών που συνδέεται με τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (Νταμπάιμπα), απαντώντας στις δηλώσεις του διοικητή του Ζιντάν, Οσάμα αλ Τζουουαΐλι, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση. 

Ο Αλ Ζουβέικ είπε ότι η αποτυχία της «παράλληλης κυβέρνησης» ( του Μπασάγκα- που εγκρίθηκε από τη Λιβυκή Βουλή) έκανε τους οπαδούς του να απειλήσουν να χρησιμοποιήσουν βία για να εισέλθουν στην Τρίπολη, λέγοντας ότι η απάντηση θα είναι επί τόπου και όχι μέσω των μέσων ενημέρωσης.

«Το παράλληλο κυβερνητικό σχέδιο ξεκίνησε μετά την αποτυχία της λίστας Ακίλα και Μπασάγκα στο φόρουμ της Γενεύης», είπε σε μια σαφή αναφορά στον Οσάμα αλ Τζουουαΐλι, στην ίδια δήλωση.

 Οι απειλές του Αλ Ζουβέικ ήρθαν ως απάντηση στις δηλώσεις του Τζουουαΐλι προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι η μόνη λύση που θα σώσει τη Λιβύη από ένοπλες συγκρούσεις θα ήταν η ειρηνική παράδοση της εξουσίας από τον πρωθυπουργό Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα  στον Μπασάγκα.

Ο Τζουουαΐλι εξήγησε ότι συμφώνησε στη στρατιωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη να παραμείνει σε ηρεμία μέχρι να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι η συνάντηση θα περιλαμβάνει όλα τα στρατιωτικά μέρη (ανατολικής- δυτικής Λιβύης). 

Προειδοποίησε επίσης για το ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων εάν η κατάσταση παραμείνει έτσι, λέγοντας ότι αυτοί που παρέμειναν στην εξουσία αρνούμενοι να την παραδώσουν στην κυβέρνηση που διορίστηκε από το κοινοβούλιο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ευθύνονται για τις συνέπειες οποιασδήποτε μελλοντικής σύγκρουσης.

Libyan media

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου