Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

«Της έκλεισε το στόμα της Γερμανίδας ο Τσαβούσογλου»: Ο φιλοτουρκικός Τύπος στο πλευρό του ΥΠΕΞ

 

Εύσημα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδίδει σήμερα ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος, για τη «σκληρή στάση» του απέναντι στην Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Η χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με την κ. Μπέρμποκ χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και αντιπαραθέσεις ενώ ο κ. Τσαβούσογλου έδειξε τον έντονο εκνευρισμό του και κατηγόρησε ανοιχτά τη Γερμανίδα αξιωματούχο ότι έχει υιοθετήσει τις θέσεις της Ελλάδας και έχει χάσει την αμεροληψία που είχε η πρώην καγκελάριος Μέρκελ στο χειρισμό των θεμάτων Τουρκίας – Ελλάδας.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να γίνει εργαλείο προπαγάνδας της Ελλάδας και της Κύπρου» αναφέρει η Χουριέτ μεταφέροντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ενώ στο πρωτοσέλιδό της τονίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στην Αθήνα τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για υποθέσεις της Ελλάδας κυρίως για την μουσουλμανική μειονότητα.

 Με τη σειρά της, η Γενί Ακίτ, που πρόσκειται στον ακροδεξιό ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί, γράφει:

«Της έκλεισε το στόμα της Γερμανίδας ο Τσαβούσογλου».

«Αγκάθι» είναι για την Τουρκία και το ζήτημα του Οσμάν Καβάλα, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δείχνει την ενόχλησή του όταν η κ. Μπέρμποκ ζήτησε την απελευθέρωση του ακτιβιστή με βάση την απόφαση του ΕΔΑΔ.

Παράλληλα, η ΕΡΤ μεταδίδει πως η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από την πρόθεση της κ. Μπέρμποκ να συναντήσει σήμερα εκπροσώπους της τουρκικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ αλλά και η ίδια η τέως καγκελάριος.

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου