Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: HIMARS κατέστρεψαν βάση του ρωσικού στρατού στο Λουγκάνσκ – «Σκοτώθηκαν 200 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές» [vid]

 

O στρατός στην Ουκρανία επιτέθηκε σήμερα σε βάση του ρωσικού στρατού στην κατεχόμενη πόλη Kadiivka, της περιοχής του Λουγκάνσκ, σκοτώνοντας 200 Ρώσους αλεξιπτωτιστές.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ουκρανός επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, στο Telegram, ο Σέρχιι Χαϊντάι.

 «Στην προσωρινά κατεχόμενη Kadiivka (Stakhanov), στην περιοχή του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ο στρατός μας κατέστρεψε μια βάση του ρωσικού στρατού, την οποία είχαν εγκαταστήσει στο ξενοδοχείο Donbas. Διακόσιοι επίλεκτοι στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκοτώθηκαν».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός είχε έδρα στο ξενοδοχείο από το 2014. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το πρωί της 26ης Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 10 πυραύλους HIMARS στην κατεχόμενη πόλη Kadiivka.

 Στις 10 Ιουνίου, ο στρατός στην Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι επιτέθηκε και κατέστρεψε τη βάση της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner στην ίδια πόλη. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν εύστοχη επίθεση εναντίον της Wagner. Μόνο ένας κατακτητής επέζησε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hromadske μετέδωσε ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενο τοπικές πηγές ειδήσεων.

Η Ομάδα Wagner συμμετείχε στην εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ωστόσο η Μόσχα αρνείται συνεχώς τον ρόλο της ιδιωτικής εταιρείας στον πόλεμο.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου