Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

HIMARS: Οι ΗΠΑ διαψεύδουν τον Σοϊγκού – Κανένα τέτοιο σύστημα δεν κατέστρεψαν οι Ρώσοι

 

Το Πεντάγωνο διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέστρεψαν έξι από τα πυραυλικά συστήματα HIMARS που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.

Τον ισχυρισμό για την καταστροφή των HIMARS είχε διατυπώσει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «προτεραιότητα» για τη Ρωσία την καταστροφή των πυραυλικών συστημάτων HIMARS και M270, με τα οποία δυνάμεις της Δύσης προμήθευσαν την Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε αυτούς τους τελευταίους ισχυρισμούς του υπουργού Σοϊγκού και είναι και πάλι προφανώς ψευδείς», είπε ο Τοντ Μπρέισελ, εν ενεργεία εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο ίδιος ανέφερε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι ΗΠΑ, οι Ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα επίμαχα συστήματα με «εκπληκτική ακρίβεια».

 Στο θέμα των HIMARS έχει αναφερθεί σε διάγγελμά του προς τον Ουκρανικό λαό ο Ουκρανός Πρόεδρος, λέγοντας πως τα συστήματα αυτά έχουν γίνει συνώνυμα της Δικαιοσύνης για την χώρα του.

«Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι οι κατακτητές θα υποφέρουν από αυξανόμενα οδυνηρές απώλειες κάθε εβδομάδα, χάρη στα πολύ αποτελεσματικά συστήματα αυτά», ανέφερε ο Ζελένσκι.


ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου