Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Σοβαρολογούν τούτοι; Είναι ο Κολοκασίδης το εμπόδιο;

 Άριστος Μιχαηλίδης   

Μόλις χτες το λέγαμε, και να που δεν είναι μόνο το ακραίο φασισταριό της συμφωνημένης γιουνάιτεντ διχοτόμησης, που φορτώνει στους Ελληνοκύπριους το άλυτο Κυπριακό και ξεπλένει με κάθε αφορμή την Τουρκία και την κατοχή. Ένας από τους κορυφαίους αρθρογράφους του σουρεαλισμού έδωσε χτες άλλη διάσταση σε αυτή την παράνοια.

Σχολίαζε ανακοίνωση του υποψήφιου Γιώργου Κολοκασίδη, που ως γνωστόν είναι ο μόνος υποψήφιος που προβάλλει πολιτική θέση κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, και αφού τον ειρωνευόταν καλά-καλά, λες και δεν έχει κανένας δικαίωμα να ξεφύγει από τη σαλάτα που μας πλασάρουν όλοι εδώ και δεκαετίες, κατέληγε με το οικτρό του απόφθεγμα.

Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, διότι δίνει την πλήρη εικόνα της νοοτροπίας και της λογικής που μας κυβερνά και ορίζει τη μοίρα μας επί πολλά χρόνια και ίσως να εξηγεί σε ένα βαθμό και τους λόγους του βάλτου στον οποίο βολοδέρνουμε. Αφού σημειώνει ότι σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ο κ. Κολοκασίδης δηλώνει «είμαι εναντίον της ΔΔΟ (…) δεν θέλω σύνορα στον τόπο μου», γράφει ο αρθρογράφος: «τα σύνορα, τα πιο σκληρά και από τα νόμιμα, υπάρχουν στη χειρότερή τους μορφή και μοιράζουν την Κύπρο στη μέση, χωρίς να έχουμε την επάρατη ΔΔΟ». Και καταλήγει με το απόφθεγμα:

«Στον τόπο του κ. Κολοκασίδη, που είναι και δικός μας τόπος, υπάρχουν σύνορα 180 χλμ επανδρωμένα με πάνοπλους Αττίλες που μας θυμίζουν ότι έχουμε σύνορα με την Τουρκία. Η Τουρκία βρίσκεται στο τέρμα της οδού Λήδρας, επειδή ο κ. Κολοκασίδης και ο κ. Σιζόπουλος δεν επιτρέπουν στη ΔΔΟ να επανενώσει την πατρίδα μας, κρατώντας κολλημένους στην Κύπρο τις χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες και τις υπερδιπλάσιες χιλιάδες έποικους».

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο ακριβής τρόπος να διατυπωθεί ως πολιτικός λόγος η παράνοια στην οποία ζούμε. Το πέτυχε ο πολιτικός αναλυτής της σουρεαλιστικής σχολής, μέσα σε μερικές αράδες. 

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτοί που δεν επιτρέπουν στη ΔΔΟ να επανενώσει την πατρίδα μας είναι δυο άνθρωποι: Ο Κολοκασίδης και ο Σιζόπουλος. Αυτοί οι δυο, κανένας άλλος. Κρατούν κολλημένους στην Κύπρο χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες και έποικους. Γιατί; Επειδή αυτοί οι δυο τάσσονται εναντίον της λύσης ΔΔΟ.

Ο κ. Κολοκασίδης ως υποψήφιος υποστηρίζει ότι η ΔΔΟ οδηγεί στην οριστική διχοτόμηση και ότι «διεκδικούμε ένα κράτος στο οποίο είναι αδιαπραγμάτευτη η δημοκρατία, η ελευθερία και η δικαιοσύνη». Δεν δικαιούται; Δεν έχουμε δημοκρατία; Αλλά, όταν όλοι οι άλλοι, πολιτικοί, κόμματα και υποψήφιοι υποστηρίζουν τη ΔΔΟ είναι δυνατό να την εμποδίζει ο Γιώργος Κολοκασίδης, που εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες στην πορεία προς τις εκλογές να εκφράζει αυτή τη θέση;

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι επιθέσεις, εκτός από το απόλυτο ξέπλυμα της Τουρκίας και της κατοχής, το ξέπλυμα ακόμα και του Ερσίν Τατάρ, γίνονται σκόπιμα για να αποπροσανατολίσουν από την ουσία. Που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι όλοι αυτοί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τα αδιέξοδα στα οποία μας πέταξαν. Δεν είναι ο Κολοκασίδης που πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του θέση, είναι όλοι οι άλλοι, μαζί και οι αρθρογράφοι, που επιμένουν να παρουσιάζουν μια διευθέτηση ως ρεαλιστική, αλλά τη διαπραγματεύονται δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα. Τι στο καλό ρεαλισμός είναι αυτός;

Τα μεγάλα κόμματα, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι κομματικοί αρχηγοί όλων των μεγάλων κομμάτων, η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, προβάλλουν και προωθούν τη λύση ΔΔΟ χρόνια ολόκληρα και σπάνε τα μούτρα τους στην τουρκική αδιαλλαξία. Ακόμα και ο Νίκος Αναστασιάδης έσπασε τα μούτρα του κι έφτασε στο σημείο να ομολογεί ότι ούτε οι Τουρκοκύπριοι συνομιλητές του, ούτε η Άγκυρα διαπραγματεύτηκαν λύση πραγματικής ομοσπονδίας ή, έστω, πραγματικής ΔΔΟ που να επανενώνει την πατρίδα μας. Κι ότι στόχος τους είναι να μετατρέψουν την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Αλλά, είναι ο Κολοκασίδης και ο Σιζόπουλος που δεν επιτρέπουν στη ΔΔΟ να επανενώσει την πατρίδα μας και κρατούν κολλημένους στην Κύπρο τις χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες. Μέγας είσαι, Κύριε, και θαυμαστά τα έργα σου.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου