Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Εξοπλιστική ρελάνς: Αναβάθμιση όλων των ελληνικών F-16 και F-35 στην ατζέντα του Α/ΓΕΑ στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολάς για τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου «international Air Chief Conference» που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, με την ατζέντα του να περιλαμβάνει την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16, αλλά και τα F-35.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, o Έλληνας Α/ΓΕΑ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του, Πτέραρχο Τσαρλς Μπράουν με τον οποίο θα συζητήσουν τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και θέματα αμυντικής συνεργασίας. Στη συνέχεια ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, στις οποίες τα δύο πρώτα ελληνικά F-16 εκσυγχρονίστηκαν στην έκδοση «Viper».

Ωστόσο, εκτός από το ζήτημα της απόκτησης των υπερσύγχρονων stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35, στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Μπουρολιά αναμένεται να βρεθεί το πρόγραμμα αναβάθμισης του συνόλου των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 που διαθέτει ο στόλος της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως σας έχει ενημερώσει το OnAlert, η Πολεμική Αεροπορία έχει επικαιροποιήσει και εγκρίνει την αναβάθμιση 38 μαχητικών τύπου F-16 Block 50 που είχε αγοράσει η χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αναβάθμιση των παλαιών F-16 μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη Lockheed Martin με υλικά που θα αφαιρεθούν από τα F-16 Block52 και F-16 Block52+, τα οποία εκσυγχρονίζονται από την αμερικανική εταιρία σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Υπενθυμίζεται ότι συνολικά θα εκσυγχρονιστούν 84 μαχητικά τύπου F-16 στην έκδοση «Viper».

ΠΗΓΗ directus

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου