Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Shahed-136: Η Ουκρανία κατέρριψε το πρώτο ιρανικό UAV του ρωσικού στρατού [pics]

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν για πρώτη φορά το ιρανικό επιθετικό drone Shahed-136 που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.

Φωτογραφίες ενός μέχρι πρότινος άγνωστου UAV δημοσίευσε ένας Ουκρανός αξιωματικός στο Twitter λέγοντας ότι τα συντρίμμια των ιρανικών πυρομαχικών βρέθηκαν στην πόλη Κουπιάνσκ, στην περιοχή του Χαρκόβου.

Πριν από μέρες εν μέσω της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Κουπιάνσκ, αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες ανέφεραν ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ήδη ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των ουκρανικών δυνάμεων, ωστόσο αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που αποδεικνύουν την χρήση τους στο πεδίο της μάχης.

«Η Ρωσία απέκτησε ιρανικής κατασκευής τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV ‘s) αυτόν τον μήνα, για να τα αξιοποιήσει στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία», είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσινγκτον θεωρεί πως η Μόσχα παρέλαβε αεροσκάφη του τύπου Mohajer-6 και της σειράς Shahed.

Η Ουκρανία «δεν φοβάται» τα ιρανικά drones

Ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν δηλώσει ότι είναι αισιόδοξοι ότι ιρανικής κατασκευής UAVs που παρέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποτελούν μεγάλη απειλή λόγω της καής παραγωγής τους.

«Δεν γνωρίζουμε την ποιότητα της παραγωγής τους επειδή το Ιράν κατασκευάζει τα drones από λαθραία ανταλλακτικά και παλιές τεχνολογίες, λόγω των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί», δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Ας ελπίσουμε ότι τα drones δεν είναι πολύ καλά κατασκευασμένα και τα αντιαεροπορικά μας θα τα καταρρίψουν όπως όλα τα άλλα εχθρικά drones» πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τώρα στα χέρια τους το Shahed-136, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το «ενδιαφέρον» των ΗΠΑ, ώστε να το πάρουν από τους Ουκρανούς συμμάχους τους και να μελετήσουν την ιρανική τεχνολογία.

Με πληροφορίες από: Euromaidan Press / Φωτογραφίες Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου