Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα - Έκανε απόσταση 561 χιλιόμετρα(Βίντεο)

 Ο τουρκικής κατασκευής βαλλιστικός πύραυλος διένυσε την απόσταση των 561 χλμ σε περίπου 7,5 λεπτά.

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, εγχώριας κατασκευής, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.  

Η εκτόξευση έγινε από το λιμάνι της Σινώπης

Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από το στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ρίζε στις 6.50 π.μ. τοπική ώρα, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.


Το βλήμα εκτοξεύθηκε από απόσταση 561 χιλιομέτρων και έπεσε στην ακτή του λιμανιού της Σινώπης έπειτα από 458 δευτερόλεπτα ή περίπου 7,5 λεπτά, όπως μεταδίδει το International Defence Analysis.

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα - Έκανε απόσταση 561 χιλιόμετρα

Ο πύραυλος TAYFUN είναι κατασκευής της τουρκικής εταιρείας όπλων ROKETSAN και είναι ο τουρκικός πύραυλος με το μεγαλύτερο βεληνεκές. 


Η εταιρεία ROKETSAN θεωρείται μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες ανάπτυξης όπλων υψηλής ακρίβειας.

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της εκτόξευσης: 


 

Το πρόγραμμα Τυφώνας

Το μυστικό πρότζεκτ κατασκευής πυραύλων που ονομάζεται Tayfun ή Τυφώνας στα ελληνικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη τοπικών όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, αποκλείοντάς την από το πρόγραμμα των F-35. 

ΠΗΓΗ thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου