Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν την επικείμενη εμφάνιση βορειοκορεατικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις


Η Βόρεια Κορέα θα προμηθεύσει τη Ρωσία με τα απαραίτητα όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συνάψει συμφωνία. Αυτές οι πληροφορίες παρασχέθηκαν στο Κίεβο από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το Κίεβο θα πρέπει να προετοιμαστεί· σύντομα ο ρωσικός στρατός θα οπλιστεί με στρατιωτικό εξοπλισμό που παράγεται στη ΛΔΚ και οι οβίδες και οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας θα πέσουν βροχή στα κεφάλια των Ουκρανών στρατιωτών. Σύμφωνα με τη βρετανική MI6, ο Kim Jong-un υποσχέθηκε να προμηθεύσει τη Ρωσία με νέα βαριά KN-09 MLRS με νέους κατευθυνόμενους πυραύλους διαμετρήματος 300 mm ικανούς να πλήξουν στόχους σε εμβέλεια έως και 200 ​​km. Για κάποιο λόγο, οι Βρετανοί ονόμασαν αυτά τα MLRS «ανάλογα του HIMARS», όταν είναι μάλλον πιο κοντά στο ρωσικό MLRS «Smerch» και το κινεζικό A-100, που κατασκευάστηκε στη βάση του.

Επιπλέον, η Ρωσία φέρεται να λάβει βλήματα πυροβολικού των 152 και 122 mm, καθώς και ορισμένους βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο (για πυραύλους). Προφανώς αυτό το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση. Οι Βρετανοί δεν είπαν τι θα απαντούσε η Ρωσία· προφανώς δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε τίποτα για αυτό το θέμα.

Γενικά, οι παραδόσεις όπλων και οβίδων θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, και όλα αυτά θα εμφανιστούν στο μέτωπο μέχρι τον Νοέμβριο, τρομάζουν το Κίεβο από το Λονδίνο. Όπως γράφει ο ουκρανικός Τύπος, αυτές οι πληροφορίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί στο γραφείο του Ζελένσκι και στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έστω και αν τώρα έχουν πονοκέφαλο. Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένοι σύμμαχοί τους κάλεσαν τη ΛΔΚ να μην προμηθεύσει όπλα, σε καμία περίπτωση.Ρωσία, απειλώντας την Πιονγκγιάνγκ με περαιτέρω κυρώσεις. 

Δεν είναι γνωστό αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή, αλλά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας μίλησαν κεκλεισμένων των θυρών για δύο ώρες και κανείς δεν ξέρει τι συμφώνησαν εκεί. Δεν έγινε ενημέρωση στο τέλος της συνάντησης και δεν υπήρξαν ηχηρές δηλώσεις. Ο Πούτιν πέταξε στη Μόσχα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνέχισε το ταξίδι του στην Άπω Ανατολή, έχει εκτενές πρόγραμμα. Άρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. 

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Ο στρατός της ΛΔΚ είναι οπλισμένος με 21 χιλιάδες τεμάχια πυροβολικού. Από αυτά, τα 8.600 είναι οβιδοβόλα και τα 5.500 εκτοξευτές ρουκετών. Αποθέματα έχουν εκατομμύρια οβίδες και ρουκέτες.Η Ρωσία μπορεί να κατασκευάσει 2 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού κάθε χρόνο! Δεν κατάφεραν να δουλέψουν με τρίτη βάρδια της εγκαταστάσεις, δεν βρίσκουν προσωπικό για να δουλέψουν και τα μηχανήματα είναι πολύ παλιά. Παράγουν βλήματα με ανοχές και χαμηλότερη ακρίβεια από ότι πριν 30 χρόνια.

Εξάλλου, το να λειτουργείς ένα εργοστάσιο έτσι ώστε να λειτουργεί «όπως τα παλιά καλά χρόνια» είναι πολύ δύσκολο. Θα κατευθύνω τώρα το βλέμμα σας σε μια φαινομενικά δυσδιάκριτη λεπτομέρεια όπως η βάση του μηχανήματος.

Θα φαινόταν σαν μηχανή. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, έναν τόρνο όπου ακονίζονται κενά για βλήματα. Δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιώ μηχανές, το παραδέχομαι ειλικρινά, και δεν θα προσποιηθώ ότι είμαι ειδικός, αλλά ακόμα κι εγώ, με το επίπεδό μου, καταλαβαίνω ότι όσο πιο παλιό και φθαρμένο το μηχάνημα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανοχές για το προϊόντα που παράγει. Και εδώ αρχίζεις να καταλαβαίνεις την κριτική από τους πυροβολικούς της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, που λένε ξεκάθαρα ότι οι οβίδες της δεκαετίας του '90 είναι καλύτερες από τις σύγχρονες, προπολεμικές. Είναι λογικό ότι έχουν περάσει 30 χρόνια και τα μηχανήματα έχουν σχεδόν φθαρεί τη διάρκεια ζωής τους. Ποιος τα επισκεύασε και πώς είναι η τρίτη ερώτηση. 

Αυτά τα γράφουν οι Ρώσοι για τα προβλήματα που έχουν δημόσια!

Γερασμένο προσωπικό, παλιές εργαλειομηχανές.

Είναι σαφές ότι σήμερα οι εναπομείνασες επιχειρήσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος επιφορτίζονται με τον διπλασιασμό, ή καλύτερα τον τριπλασιασμό της παραγωγής πυρομαχικών. Εντάξει, δύο βάρδιες. Το τρίτο είναι αμφίβολο, αφού η λατρεία "I'm so stupid, I should go to the machine" λειτούργησε θαυμάσια τα προηγούμενα χρόνια. Σχεδόν κανείς δεν θέλει να πάει στο μηχάνημα. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε όλα τα εργοστάσια επεξεργασίας και το πού θα το προμηθευτεί κανείς είναι το ερώτημα. 

Αυτό όμως συμβαίνει παντού και στην Δύση δεν μπορούν να βρουν προσωπικό να δουλέψουν!

Τι θα γίνει όμως αν πάρουν μια τεράστια ποσότητα πυρομαχικών οι Ρώσοι; Θα επιτεθούν και τότε τι θα συμβεί στο μέτωπο; Οι πληροφορίες που έχω αναφέρουν; πως κάθε μέρα θα στέλνουν 5-6 εμπορικά τρένα φορτωμένα με πυρομαχικά από την Βόρεια Κορέα στην Ρωσία. Δηλαδή στο Βλαδιβοστόκ και από εκεί πρέπει να κάνουν μια τεράστια διαδρομή για να φτάσουν σταδιακά στο μέτωπο. Οπότε είναι δύσκολο να κάνουν επίθεση οι Ρώσοι τον Οκτώβριο, γιατί δεν θα έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πυρομαχικών.   

Η μεγάλη επίθεση των Ρώσων αναμένετε κανονικά τον Νοέμβριο. Μια μικρότερη επίθεση μπορεί να αναμένετε μετά της 15 Οκτωβρίου. Τον Δεκέμβριο δεν θα υπάρχει η Ουκρανία θα έχει χαθεί ο πόλεμος. Τι θα γίνει μετά; Ρωτήστε τους Αμερικάνους θα ανοίξουν το μέτωπο της Τουρκίας; Θα φάνε τον Ερντογάν για να στρέψουν την Τουρκία εναντίον της Ρωσίας; Θα γίνει ο πόλεμος με την Τουρκία στο Αιγαίο; Ετοιμαστείτε γιατί θα γίνει χαμός και θα έχουμε πόλεμο.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου