Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Αποστολή στο Ισραήλ: Τα 130 τούνελ της Χαμάς και η πρωτοβουλία του Κατάρ για τους ομήρους


Με την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων μέσα στην Λωρίδα της Γάζας, οι Ισραηλινοί  καταστρέφουν  την τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς με έμφαση στα τούνελ. Κι ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το Κατάρ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κατάπαυσης του πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Από την έναρξη των επιχειρήσεων στην Γάζα έχουν καταστραφεί 130 σήραγγες της Χαμάς, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός – IDF. Ωστόσο η επιτόπια έρευνα αποκάλυψε μια άγνωστη επιχειρησιακή πτυχή της ΧαμάςΉταν προετοιμασμένοι για παρατεταμένη παραμονή στις σήραγγες στις οποίες είχαν τοποθετήσει σύνδεση με πόσιμο νερό και παροχής οξυγόνου.

Δείτε βίντεο από τον εντοπισμό υπόγειων υποδομών και υποστηρικτικού εξοπλισμού από στρατιώτες της Ομάδας Μάχης 460 Ταξιαρχίας:

Ακολουθεί βίντεο από την καταστροφή υπόγειων υποδομών από στρατιώτες της Ομάδας Μάχης 460 Ταξιαρχίας:

Παρακολουθήστε την περιγραφή του Διοικητή της Εταιρείας Μηχανικών Μάχης στην Ταξιαρχία Nahal, MAJ Nir:

Οι όμηροι

Όπως ανακοίνωσε το Κατάραναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση ομήρωνΠροτείνει την κατάπαυση του πυρός για 1-2 μέρες και σε αντάλλαγμα τη μεσολάβηση για την απελευθέρωση 15 ομήρων, η πλειοψηφία των οποίων φαίνεται πως θα είναι ξένης υπηκοότητας.

Η απάντηση ήρθε αργά το βράδυ από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό  Benjamin Netanyahu, που βρέθηκε στο Αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης του IDF, μαζί με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου, τον Διευθυντή του ISA και τον Διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, συναντήθηκαν με αρχηγούς συμβουλίων από την Ιουδαία και Σαμάρεια.

«θα ήθελα να συγχαρώ τη χερσαία δράση του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Προχωρά καλά και πετυχαίνει καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να παραμερίσω κάθε είδους ψευδείς φήμες που ακούμε από κάθε είδους κατευθύνσεις και να ξεκαθαρίσω ξανά ένα πράγμα: Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας. Όλα τα άλλα είναι ψεύτικα» ανέφερε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα, ο υπουργός άμυνας Benny Gantz ξεκαθάριζε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ δεν έχει χρονικό όριο για την τρέχουσα επιχείρηση χερσαίας στη Γάζα για την πλήρη εξάρθρωση της Χαμάς.

«Ασθενοφόρα του τρόμου»

Σε ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ ο IDF αποκαλύπτεται πως η Χαμάς επιστρατεύει ασθενοφόρα για να μετακινεί μέλη της.

Όπως αποκαλύπτει ο IDF, η Χαμάς φέρεται να εκμεταλλεύεται ασθενοφόρα, νοσοκομεία, κλινικές, τζαμιά και σχολεία για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για τη μεταφορά όπλων και τρομοκρατών στην Λωρίδα της Γάζας. «Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εκμεταλλεύεται τις μη στρατιωτικές υποδομές και χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» αναφέρει ο Ισραηλινός Στρατός σε ανακοίνωση του.

Στο ηχητικό ακούγεται πράκτορας τρομοκρατών της Χαμάς: «Μπορώ να φύγω με όποιο ασθενοφόρο θέλω».

Επισυνάπτεται ηχογράφηση μιας συνομιλίας που αποκάλυψε η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών μεταξύ ενός κατοίκου της Γάζας και ενός τρομοκράτη της Χαμάς:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:29

Αποσπάσματα από τις έρευνες του ISA των τρομοκρατών της Χαμάς «Nukhba» που συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας σχετικά με τη χρήση νοσοκομείων και ασθενοφόρων από τη Χαμάς προς όφελος της στρατιωτικής δραστηριότητας:

  • «Ο Al-Qassam έχει τα δικά του ασθενοφόρα, μερικά από τα οποία βρίσκονται στη στρατιωτική βάση. Η εμφάνιση των ασθενοφόρων είναι παρόμοια με τα πολιτικά ασθενοφόρα έτσι ώστε να μην προκαλούν υποψίες ή να βομβαρδιστούν από το Ισραήλ».
  • «Κατά τη διάρκεια της μάχης, τα ασθενοφόρα χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για την εκκένωση μαχητών – διοικητών και χειριστών. Μεταφέρουν επίσης τρόφιμα, φορτία και όπλα μέσα τους γιατί αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς τους».
  • «Οι περισσότεροι ανώτεροι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Χαμάς κρύβονται στα νοσοκομεία, ειδικά στο νοσοκομείο Σίφα. Εκμεταλλεύονται τα νοσοκομεία για να μην βομβαρδιστούν».
  • «Η Χαμάς αποθηκεύει όπλα και πυρομαχικά κάτω από τα σχολεία».
  • «Πολλά μέρη στη Λωρίδα της Γάζας είναι στημένα, τα καλώδια που οδηγούν στο λειτουργικό σύστημα βρίσκονται σε τζαμιά και κλινικές».

Επισυνάπτεται βίντεο που συνοψίζει τα κύρια σημεία από τις έρευνες του ISA για τους τρομοκράτες της Χαμάς:

 ΠΗΓΗ https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου