Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

LIVE: Σκληρές μάχες στην καρδιά της Γάζας - Κατελήφθη προπύργιο της Χαμάς


Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σφυροκόπησαν την Πέμπτη την πόλη της Γάζας, καθώς οι στρατιώτες έδιναν μάχες δρόμο με δρόμο με τους μαχητές της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια μιας 10ωρης μάχης, ο στρατός δήλωσε ότι οι στρατιώτες του αντιμετώπισαν και σκότωσαν μαχητές και στελέχη της Χαμάς, κατέλαβαν προπύργιό της και κατέστρεψαν τούνελ. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η Χαμάς έχασε πλέον τον έλεγχο της βόρειας Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, τη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση στη Γάζα και μία από τις λίγες που εξακολουθούν να λειτουργούν, σύμφωνα με το Al Jazzera. Το νοσοκομείο υπέστη μεγάλες ζημιές, όπως και οι γύρω υποδομές, σπίτια και δρόμοι.

Τους οκτώ έφτασαν οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής αναθεωρώντας προηγούμενο απολογισμό του.

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας υποστηρίζουν ότι σκότωσαν έναν ανώτερο διοικητή της Χαμάς, υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις της ομάδας με αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους (ATGM) στην κεντρική Γάζα. Σε κοινή δήλωση με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ, οι IDF λένε ότι ο Ιμπραχήμ Αμπού Μαγκσίμπ ήταν ο επικεφαλής της συστοιχίας ATGM της Χαμάς στη λεγόμενη ταξιαρχία κεντρικών στρατοπέδων.

Το SigmaLive μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

Προσοχή! Ακολουθούν εικόνες ή βίντεο που μπορεί να ενοχλήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου