Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: συνάντηση Μοσάντ, CIA με την ηγεσία του Κατάρ για τους ομήρους


Οι επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στη Ντόχα για το θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων στη Γάζα αλλά και μιας κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο να σχολιάζει πως «δεν είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα των συνομιλιών».

Το Κατάρ, στο οποίο εδρεύουν αρκετοί πολιτικοί ηγέτες της Χαμάς, ηγείται των προσπαθειών να μεσολαβήσει μεταξύ της τρομοκρατικής οργάνωσης και των ισραηλινών αξιωματούχων για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Απελευθέρωση 10 ως 15 ομήρων

Όπως ανέφερε το AFP την Τετάρτη, το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση δέκα έως δεκαπέντε ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές.

Το Κατάρ διεξάγει την διαπραγμάτευση «σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες ... για να επιτύχει την απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός δύο ημερών», σύμφωνα με άλλη πηγή που μίλησε στο AFP.

Νετανιάχου: Καμία κατάπαυση του πυρός μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι

Υπενθυμίζεται πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε εκ νέου κάθε πρόταση για εκεχειρία, έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει τους ομήρους.

«Θέλω να παραμερίσω όλες τις άσκοπες φήμες που ακούμε από όλες τις κατευθύνσεις και να επαναλάβω ένα ξεκάθαρο πράγμα: δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου