Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση Μπλίνκεν - Φιντάν: Συζήτησαν για τον πόλεμο στο Ισραήλ και την ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών 

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα καθώς και για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συζήτησε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Οι δύο άνδρες - σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά - είχαν μια Τετ α τετ συνάντηση στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών.

Η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η αυξημένη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων και να διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει με τους εταίρους τις θέσεις της Ουάσινγκτον για το μέλλον της Γάζας και την ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Γνωστοποίησε επίσης ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα παραστεί στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου