Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Και οι Times απέναντι στον Σούνακ: τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Την ήδη εκπεφρασμένη θέση τους υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα επαναβεβαίωσαν την Τρίτη στην έντυπη έκδοση τους οι «Times», με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC

Σε άρθρο της η εφημερίδα τονίζει πως τα Γλυπτά «πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους χώρο». Το ίδιο αναφέρει και στον επίλογο του άρθρου,  όπου επισημαίνει πως «το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ιδιοκτησία, αλλά με το πού μπορεί κανείς να εκτιμήσει καλύτερα την αξία των γλυπτών, αυτών που βρίσκονται στην Αθήνα και αυτών στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτά πρέπει να βρίσκονται μαζί, το ένα ανήκει στο άλλο και πρέπει να εκτίθενται στον φυσικό τους χώρο. Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να δανείσει τα γλυπτά. Αυτά θα παραμείνουν ιδιοκτησία ολόκληρου του κόσμου». 

Το άρθρο επικρίνει τη στάση του Ρίσι Σούνακ και τον καλεί να συμβουλευτεί τον πρώην πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος το 1986 προσέφερε στη Μελίνα Μερκούρη βήμα για να ασκήσει πιέσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πριν αλλάξει και ο ίδιος τη στάση του.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου