Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η Τουρκία δεν θέλει μεταχειρισμένα αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, αλλά μάλλον τις νεότερες εκδόσεις γνωστές ως «Tranch 4»


Νοέμβριος 25, 2023. Ελλάδα.

Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς 40 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon αφού η επιθυμία αγοράς αεροσκαφών F-16 Viper από τις Ηνωμένες Πολιτείες περιπλέχθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Για να εκπληρώσει την αγορά του Typhoon, η Τουρκία παρήγγειλε την τελευταία διαμόρφωση αυτού του μαχητικού αεροσκάφους με πτερύγια δέλτα από την κοινοπραξία Eurofighter που αποτελείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Βρετανό υπουργό Άμυνας Γκραντ Σαπς, ο οποίος ήρθε στην Άγκυρα ως επίσημος προσκεκλημένος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Defense Turkey, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, εκτός από θέματα συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Το θέμα της αγοράς μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon, για το οποίο ενδιαφέρεται η Τουρκία, είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης.

Τουρκική αμυντική πηγή είπε ότι η αγορά μεταχειρισμένων αεροσκαφών Eurofighter Typhoon δεν ελήφθη υπόψη στα σχέδια αγοράς της Τουρκίας.

Η Άγκυρα υπέβαλε παραγγελία 40 μονάδων για την αγορά της τελευταίας διαμόρφωσης του αεροσκάφους Eurofighter Typhoon Tranch 4,  χωρισμένα σε δύο πακέτα 20 + 20.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Eurofighter Typhoon Tranch 4 είναι μια βελτιωμένη έκδοση που βασίζεται στις προδιαγραφές της Tranch 3A.

Το Eurofighter Typhoon Tranch 4 είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο ραντάρ CAPTOR E AESA.

Μάλιστα, ο Dirk Höke, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Defense and Space, δήλωσε ότι το Eurofighter Typhoon Tranch 4 είναι το πιο πρόσφατο μαχητικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη με διάρκεια ζωής που θα ξεπεράσει κατά πολύ το έτος 2060.

Η Γερμανία παρήγγειλε 30 εκδόσεις μονοθέσιας και 8 διθέσιες εκδόσεις αυτού του μοντέλου.

Ως μέρος της γερμανικής σύμβασης Eurofighter Typhoon, το εργοστάσιο του Hensoldt θα παράγει ραντάρ AESA για το Eurofighter Typhoon της Luftwaffe.

Η Ισπανία παρήγγειλε επίσης 20 μονάδες αεροσκαφών Eurofighter Typhoon Trunch 4 τον Ιούνιο του 2022 και αναβάθμισε τα υπάρχοντα αεροσκάφη Trunch 3 στο πρότυπο Trunch 4.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου