Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Επιστροφή από την κόλαση της Χαμάς: H συγκινητική στιγμή που ο πατέρας της Emily Hand βλέπει ξανά την κόρη του


Μια άκρως συγκινητική στιγμή διαδραματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν η εννιάχρονη Ιρλανδή Emily Hand ξαναβρέθηκε επιτέλους με τον αγαπημένο της πατέρα μετά από 50 ημέρες ως όμηρος της Χαμάς.

Η Emily αρπάχτηκε με τις πιτζάμες της κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία περίπου 240 αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν πίσω στη Γάζα. Είχε τα ένατα γενέθλιά της ενώ βρισκόταν σε αιχμαλωσία.

Το βράδυ του Σαββάτου, συμπεριλήφθηκε σε άλλους 20 ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια τετραήμερης παύσης της σύγκρουσης. 

Η απελευθέρωσή της ήρθε μετά από καθυστέρηση αρκετών ωρών, όταν η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας. 

Η αιχμαλωσία της Emily έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, αφού ο συγκινημένος πατέρας της, Thomas Hand, 63 ετών, δήλωσε αρχικά ότι ήλπιζε να είχε πεθάνει κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου, αντί να βρίσκεται στα χέρια της Χαμάς. 

Από τότε που αποκαλύφθηκε ότι ήταν όντως ζωντανή, ο κ. Hand αγωνίζεται ακούραστα για την ελευθερία της. 

Χθες το βράδυ, η Emily βιντεοσκοπήθηκε να τρέχει προς την αγκαλιά του πατέρα της πριν οι δυο τους εναγκαλιστούν συγκινητικά. 

Ο κ. Hand αποκάλυψε αργότερα ότι ήταν "συντετριμμένη" μετά τη δοκιμασία της, αλλά ακόμα σώα και αβλαβής. Είπε επίσης ότι φοβήθηκε πολύ να την πάρει σφιχτά αγκαλιά - αλλά υποσχέθηκε να της κάνει το "μεγαλύτερο πάρτι γενεθλίων που έγινε ποτέ".

Μιλώντας στη Mirror πριν από την πολυαναμενόμενη απελευθέρωση της κόρης του, o ανακουφισμένος κ. Hand δήλωσε: "Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Κάθε μέρα ήταν ένας μακρύς και επώδυνος εφιάλτης.... η Emily μου επιστρέφει επιτέλους στο σπίτι, συντετριμμένη αλλά σώα και αβλαβής. 

Μετά την απελευθέρωσή της, η οικογένειά της πρόσθεσε σε δήλωσή της: "Η Emily επέστρεψε σε εμάς. Δεν μπορούμε να βρούμε τις λέξεις για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας μετά από 50 δύσκολες και περίπλοκες ημέρες".

Να αναφέρουμε ότι η Emily κοιμόταν στο σπίτι μιας φίλης της την ώρα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Αρχικά αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε, αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι ήταν μεταξύ εκείνων που κρατούνταν όμηροι στη Γάζα. Η μητέρα της Emily είχε πεθάνει από καρκίνο πριν από αρκετά χρόνια.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου