Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Τα λόγια του προέδρου της Βραζιλίας τρέλαναν τον Νετανιάχου


Φεβρουάριος 18, 2024. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα χαρακτήρισε την κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ ως «γενοκτονία» και τη συνέκρινε με τις ενέργειες του ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε στη σύγκριση του Λούλα ντα Σίλβα με τον Χίτλερ και είπε ότι « Έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα έκανε μια δήλωση στον Τύπο στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της 37ης Συνόδου Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης (AfB).

Μιλώντας για την κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ, ο Λούλα ντα Σίλβα είπε ότι αυτό που συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ήταν πόλεμος, αλλά γενοκτονία».

Ο Λούλα ντα Σίλβα είπε: «Αυτό που συνέβη με τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία. Στην πραγματικότητα, συνέβη όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει τους Εβραίους».

«Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή»

Στη γραπτή του δήλωση μετά τα λόγια του Προέδρου της Βραζιλίας Σίλβα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι τα λόγια του Σίλβα ήταν «ντροπιαστικά και τρομακτικά» και ότι «αποτελούσαν ευτελισμό του Ολοκαυτώματος και βλάπτει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Ο Νετανιάχου υποστήριξε επίσης ότι «η σύγκριση του Ισραήλ με το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα και τον Χίτλερ ξεπερνά την κόκκινη γραμμή».

Μετά τα λόγια του Σίλβα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιισραέλ Κατς δήλωσε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρεσβευτής της Βραζιλίας στο Ισραήλ «θα κληθεί για καταδίκη αύριο».

Ο Κατς υποστήριξε ότι τα λόγια του Σίλβα ήταν «ντροπιαστικά και σκληρά».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου