Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Κίνα: Stealth μαχητικό J-20 τώρα και σε ρόλο έγκαιρης προειδοποίησης (vid.)

Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία εξόπλισε το αεροσκάφος J-20 με αισθητήρες που θα τους επιτρέψουν να δρα και ως αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης εκτός από το ρόλο τους ως μαχητικά αεροσκάφη. 

Αυτός ο μετασχηματισμός είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας από την Wang Hai Air Group, στην οποία έχει ανατεθεί η εκπαίδευση των πιλότων των J-20 και η διερεύνηση των εκτεταμένων δυνατοτήτων αυτών των αεροσκαφών. Ως η πρώτη μονάδα μάχης που ενέταξε στο δυναμικό της μαχητικά αεροσκάφη J-20, η Wang Hai Air Group έχει επαληθεύσει και εξερευνήσει πολλαπλές δυνατότητες του αεροσκάφους σε αερομαχίες. Η μονάδα έχει πραγματοποιήσει αποστολές μάχης κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, επιδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα του J-20.

«Το J-20 δεν είναι μόνο ένα μαχητικό αεροσκάφος αλλά και ένας σταθμός εναέριας διοίκησης, επομένως δεν πρέπει να εκπαιδεύουμε τους πιλότους απλώς ως μαχητές, πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε να είναι και εναέριοι διοικητές», τόνισε Κινέζος ανώτερος αξιωματικός της μονάδας. Το J-20, το εγχώρια αναπτυγμένο μαχητικό αεροσκάφος stealth της Κίνας, διαθέτει πολύπλοκα συστήματα μάχης σε πολλαπλά πεδία. Η Wang Hai Air Group έχει αναλάβει να διερευνήσει πώς να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του αεροσκάφους, ιδιαίτερα στο νέο του ρόλο ως πλατφόρμα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου. Η μονάδα έχει δημιουργήσει ένα σύστημα εκπαίδευσης πιλότων J-20 και έχει βοηθήσει πολλές άλλες μονάδες στην εκπαίδευση του προσωπικού τους για τη λειτουργία αυτών των προηγμένων αεροσκαφών. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας είχε ανακοινώσει την ένταξη σε λειτουργία ενός αυξανόμενου αριθμού J-20. Οι συνεχιζόμενες και μελλοντικές παραδόσεις του J-20, σε συνδυασμό με τον εξελισσόμενο ρόλο του ως αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, υπογραμμίζουν την ανάγκη για εντατική εκπαίδευση πιλότων για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση του πιο ισχυρού μαχητικού αεροσκάφους της Κίνας.


ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου