Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Π. Μαρινάκης για Τουρκία: Πιστεύουμε στον διάλογο, αλλά δεν είμαστε αφελείς – Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα (video)


«Εμείς πιστεύουμε στο διάλογο, επιδιώκουμε τον διάλογο, ο διάλογος φαίνεται ότι στην μεγάλη εικόνα αποδεικνύεται πολύ πιο χρήσιμος και ωφέλιμος για τις δύο χώρες, παρά μια συνθήκη παρατεταμένης έντασης.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είμαστε αφελείς ή ότι έχουμε την οποιαδήποτε διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο διάλογος και η διαδικασία και η τήρησή του αξιολογείτε διαρκώς» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για την τουρκική ακταιωρό.

«Συμβαίνουν ενίοτε τέτοια περιστατικά, όπως αυτό για το οποίο με ρωτήσατε, εδώ ίσως φαίνεται και η αξία του να είναι οι δύο χώρες σε μια φάση διαλόγου, ώστε να επιλύονται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς βεβαίως υποψία υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, χωρίς να κλιμακώνονται. Είναι θετικό που υπάρχει αυτή η επικοινωνία. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο, χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ https://ellada24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου