Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Η Αλβανία ξεκίνησε να παραλαμβάνει τα τουρκικά Bayraktar TB2


Το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2, προϊόν της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα της, με αρκετές χώρες να το αγοράζουν. Η Αλβανία είναι μια από τις χώρες που το προτιμούν.

Η γειτονική χώρα έχει παραγγείλει συνολικά 3 το 2022, τα οποία θα φέρουν και οπλισμό, ελαφριές κατευθυνόμενες βόμβες τύπου ΜΑΜ. Τα τουρκικής κατασκευής UCAV θα αξιοποιηθούν, όπως έχει δηλωθεί, σε επιτήρηση θαλάσσιων ζωνών, σε φυσικές καταστροφές, αστυνομικές επιχειρήσεις, κ.ο.κ.

Η Αλβανία παρέλαβε τα UCAV Bayraktar TB2, τα οποία περίμενε εδώ και πολύ καιρό. Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Νίκο Πελέσι γνωστοποίησε στα social media του την άφιξη των όπλων. 

«Αυτή η εξέλιξη δεν αυξάνει μόνο τις αμυντικές δυνατότητες της Αλβανίας, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της χώρας να εγγυηθεί την εθνική της ασφάλεια και να ανταποκριθεί στα υψηλότερα αμυντικά πρότυπα», δήλωσε ο Πελέσι.

Ο Αλβανός υπουργός δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες και είπε: «Αυτό το επίτευγμα δείχνει την αφοσίωση στον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.»

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου