Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ – Θα του παραθέσει δείπνο ο ΠτΔ (ΦΩΤΟ)


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, o οποίος έφθασε στην Κύπρο το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν Υπουργοί της Κυβέρνησης, ενώ δύο παιδιά ντυμένα σε παραδοσιακές στολές υποδέχθηκαν τον Εμίρη του Κατάρ προσφέροντας του λουλούδια.

Ακολούθησε σύντομη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Εμίρη του Κατάρ κατά την οποία οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τις φιλικές σχέσεις των δύο κρατών τους, σημειώνοντας ότι προσβλέπουν στις αυριανές συνομιλίες που θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απόψε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο.

 

Το πρόγραμμα

Αύριο, Τρίτη, 28 Μαΐου, θα γίνει επίσημη τελετή υποδοχής του Εμίρη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Εμίρη του Κατάρ.

Ανάμεσα σε άλλα, τις συνομιλίες των δύο ηγετών θα απασχολήσουν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσης τους, οι περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ.

Ο Εμίρης Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 28 Μαΐου.

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου