Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πρόεδρος Βουλγαρίας: Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς τις Βρυξέλλες περνά από τη Σόφια


Μάιος 17, 2024. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, σχολίασε την πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία. Προειδοποίησε εκ νέου ότι εάν η καταστροφική συζήτηση των πολιτικών στη γειτονική χώρα μετατραπεί σε πράξεις, θα τους απομακρύνει από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αρχηγός του κράτους όξυνε τους τόνους προς τη Βόρεια Μακεδονία, τονίζοντας ότι ο δρόμος του γείτονα της Βουλγαρίας προς τις Βρυξέλλες περνά από τη Σόφια:

«Η Βόρεια Μακεδονία δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι υποψήφια χώρα και δεν μπορεί να επιβάλλει όρους στα κράτη μέλη, δεν μπορεί να αναθεωρήσει διεθνείς συνθήκες, γιατί αυτό την «σταμπάρει» ως χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Ο Ράντεφ κάλεσε τη γειτονική χώρα να σεβαστεί τις συμφωνίες για καλή γειτονία:

«Ελπίζω ότι οι πολιτικοί στη Βόρεια Μακεδονία κατάλαβαν ότι η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε και εάν η καταστροφική τους συζήτηση και συμπεριφορά μετατραπεί σε πραγματικές πράξεις, σημαίνει ότι θα ωθήσουν τη χώρα τους προς την απομόνωση και την απομάκρυνση από την ΕΕ».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την προσδοκία ότι κάθε Βούλγαρος πολιτικός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον και τα δικαιώματα των Βουλγάρων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, σημειώνει η Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου