Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ειδικές Δυνάμεις Ελλάδος και ΗΠΑ, συνεκπαίδευση (pics)


Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, η διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Η.Π.Α, η οποία έλαβε χώρα από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. 

Στη συνεκπαίδευση από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από Αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα Κινητής Εκπαιδευτικής Ομάδας (ΚΕΟ) του 160 Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού Ειδικών Επιχειρήσεων (160 Special Operations Aviation Regiment – SOAR) των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Η.Π.Α.

Η δραστηριότητα αφορούσε σε αντικείμενα σχεδίασης και διεξαγωγής αεροπορικών ειδικών επιχειρήσεων και έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ΜΑΕΕ, ενόψει της επικείμενης επιχειρησιακής της αξιολόγησης από την Συμμαχική Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Allied Special Operations Forces Command – ASOFCOM) του ΝΑΤΟ, εντός του Ιουνίου 2024. Παράλληλα, η συνεκπαίδευση λειτούργησε προπαρασκευαστικά, όσον αφορά τις ενέργειες ένταξης στην ΜΑΕΕ των νέων ελικοπτέρων UH-60M, των οποίων η παραλαβή επίκειται. H εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου