Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Δίσκος της Φαιστού: Τι ξέρουν οι επιστήμονες για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιολογίας


Προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του Δίσκου της Φαιστού.

Μια ημέρα σαν σήμερα, ο αρχαιολόγος Λουίτζι Περνιέ ανακάλυψε στα υπόγεια του μινωικού παλατιού της Φαιστού έναν πήλινο δίσκο. Προσπαθεί να τον ερμηνεύσει αλλά δεν μπορεί. 116 χρόνια μετά το μυστήριο παραμένει.

Μικρασιατική Εκστρατεία: «Άκρως εμπιστευτικά» έγγραφα αποκαλύπτουν υπόθεση χρηματισμού και επιβεβαιώνουν την αποσάρθρωση των ελληνικών δυνάμεων


Απόσπασμα της πρώτης σελίδας του ενός εκ των εμπιστευτικών εγγράφων (φωτ.: STR/ Tayfun Çeşmeliler/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τα αγόρασε σε δημοπρασία διευθυντής τουρκικής τράπεζας που συλλέγει ερασιτεχνικά παλαιά έγγραφα και βιβλία

ΤΟΞΙΚΗ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΥΘΟΙ


Οποιοσδήποτε έχει σερφάρει ένα λεπτό στο ίντερνετ τα τελευταία 5 χρόνια θα γνωρίζει ήδη για την υποτιθέμενη τοξική αρρενωπότητα. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Diane Barth η τοξική αρρενωπότητα είναι ο δούρειος ίππος για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μεταμφιέζοντας τον μισανδρισμό της ως ενδιαφέρον η Barth μας εξηγεί ότι θέλει να σώσει τους άντρες από αυτή την ασθένεια που η κοινωνία τους επιβάλλει.

Γιατί πολλοί Γάλλοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν Μπαρντελά


Ο καθηγητής Σαμιέλ Πατί που δίδασκε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση την ελευθερία του λόγου και γι’ αυτό αποκεφαλίστηκε το 2020 από 18χρονο ισλαμιστή τσετσενικής καταγωγής.

Από την Jeanne Paturaud, Le Figaro

Οι κραυγές των λύκων και οι «ψίθυροι» της Αθήνας


Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε θέματα ασφάλειας καθιστούν την Κύπρο ιδανικό χώρο για την εγκατάσταση ενός ανάλογου Ευρωπαϊκού οργανισμού.

Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος
Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Τατάρ :Μη αποδεκτές οι συλλήψεις για το περιουσιακό- Τι είπε στον Στιούαρτ


Το περιουσιακό δήλωσε ότι έθεσε στον Κόλιν Στιούαρτ ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι στα κατεχόμενα υπάρχει η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» που ιδρύθηκε με την έγκριση του ΕΔΑΔ ως ένα μέσο θεραπείας για την περιουσίες και τα ακίνητα που οι Ελληνοκύπριοι άφησαν στον «βορρά», κατά την έκφρασή του και προσφέρει επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή.

Le Figaro: H βάση της Μοσάντ στην Κύπρο και η βαρύτητα των απειλών Νασράλα


Ένα άρθρο που δημοσίευσε στην Γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο George Malbrunot αναφέρεται στον απόηχο και τις προεκτάσεις των απειλών του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλλα κατά της Κύπρου.

Η Κύπρος (ξανά) στο απόσπασμα; Γιατί ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ έπαιξε το βρώμικο παιγνίδι της Τουρκίας; Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)


Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega

Hellas Journal 

Άκουσα διάφορες εικασίες για τους λόγους, που επέβαλαν ή ανάγκασαν τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνων, Βασίλι Νεμπένζια να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την αποστολή της κ. Ολγκίν Κουεγιάρ.

Α/ΓΕΣ: Ο Αντιστράτηγος Κωστίδης συναντήθηκε με τον επιτελάρχη της USAREUR Υποστράτηγο Γουίκμαν


Την Τρίτη 02 Ιουλίου 2024, ο Επιτελάρχης της Διοίκησης των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική (CoS USAREUR – AF) και Υποδιοικητής για θέματα της Εθνικής Φρουράς του Στρατού Ξηράς των Η.Π.Α. (Deputy Commanding General Army National Guard) στο USAREUR-AF, Υποστράτηγος Μάικλ Ντ. Γουίκμαν, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη.

Καθιέρωση νέων ειδών ιματισμού στον Ελληνικό Στρατό


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 1 Ιουλίου, ο αρμόδιος Β΄ Κλάδος του ΓΕΣ, ενημέρωσε για τροποποιήσεις που αποφάσισε η ιεραρχία και αναφέρονται στο Πρακτικό της συσκέψεως του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου, σχετικώς με την στολή. Στις αποφάσεις, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καθιέρωση με την στολή υπ’ αριθ. 9 (Ασκήσεων – Εκστρατείας) μακρυμάνικης ισοθερμικής μπλούζας παραλλαγής με μικρό φερμουάρ στην λαιμόκοψη (Tactical Military Combat Shirt), πλατύγυρου καλύμματος κεφαλής τύπου ζούγκλας και νέας βαμβακερής κάλτσας προς αντικατάσταση της μάλλινης.

Βολές με ότι όπλο υπάρχει στα πολεμικά πλοία: Το «μακρύ δόρυ» των φρεγατών στέλνει μήνυμα, το ίδιο και τα στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την άσκηση πυραύλων


Λεζάντα: Βολή κατευθυνόμενου πυραύλου Exocet από την πυραυλάκατο “Ρουσσέν”. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Το πρωί της Τετάρτης οι πύραυλοι Harpoon και Exocet Block II θα δώσουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα στους επιχειρησιακούς αξιωματικούς του στόλου και του ναυτικού επιτελείου.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το 20ο εκσυγχρονισμένο F-16V


Η παράδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, εξοπλίζοντας την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τον πιο προηγμένο και οικονομικά αποτελεσματικό στόλο F-16 στην Ευρώπη.

Η Leonardo πρoτείνει το Eurodrone στην ΠΑ

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας Leonardo με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. 

Έτοιμες από την ΜΕΤΚΑ οι θυρίδες τορπιλοσωλήνων για την FDI HN “ΦΟΡΜΙΩΝ” F-603


Την από κοινού επιτυχή εκτέλεση με τη ΜΕΤΚΑ εκτεταμένων εργοστασιακών δοκιμών αποδοχής (FAT: Factory Acceptance Tests) δύο «πολύπλοκων συστημάτων πλατφόρμας» (complex platform systems), γνωστοποίησε με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Naval Group.

Πρόταση ΗΠΑ για εξαγορά των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)

Πολεμικό υλικό που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μαρία Τσιλινίκου

Επενδυτική πρόταση από τις ΗΠΑ που αφορά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έχει κατατεθεί στην Αθήνα.

Δένδιας: Συζήτησε για τις δορυφορικές επικοινωνίες των ΕΔ με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Προκαταρκτική ερευνά από την εισαγγελία Αθηνών για το επεισόδιο με Αυγενάκη στο αεροδρόμιο


Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε το επεισόδιο στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος με πρωταγωνιστή τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μητσοτάκης σε πρόεδρο Λετονίας: Οι γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη, καθιστούν αναγκαία την συνεργασία

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Οι γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη αυτές τις μέρες είναι τέτοιες που καθιστούν αναγκαία την ισχυρότερη συνεργασία σε πολλά μέτωπα», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Λετονό πρόεδρο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Γ. Γεραπετρίτης για Δυτ. Βαλκάνια: Ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση δεν είναι αποδεκτές


Η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων «περνάει μέσα από τον δρόμο του δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και βεβαίως, της τήρησης των συμφωνηθέντων, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου συνολικά», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αυστρικό ομόλογό του Alexander Schallenberg, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Οι “φίλοι” Τούρκοι προκαλούν, ΑΟΖ, κορβέτα και ΤΠΚ του ΠΝ


Εντός δυνητικής ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδας, υπό την παρακολούθηση μονάδων τόσο του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) όσο και του τουρκικού ναυτικού, πραγματοποιεί εργασίες πόντισης καλωδίου οπτικών ινών το ιταλικό πλοίο «Teliri». 

Τα δύο μέτρα και σταθμά της Άγκυρας - Επικαλείται «νόμιμη άμυνα» για τις επιθέσεις στο Ιράκ


Νίκος Μελέτης

Την ώρα που η Τουρκία θέλει να προβάλει ως «σταθεροποιητικός» παράγοντας στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, το Ιράκ καταγγέλλει την Άγκυρα για συστηματικές παραβιάσεις της κυριαρχίας του. 

Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν για να «αναθερμάνουν» τις σχέσεις τους - Νέο πυρηνικό σταθμό τάζει ο Τούρκος πρόεδρος


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε για άλλη μια φορά τον Ρώσο πρόεδρο να επισκεφτεί την Τουρκία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να υπόσχεται ξανά ότι θα το κάνει

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: Τα διμερή έργα προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα - Στα σχέδια πυρηνικός σταθμός στη Σινώπη


Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία αναπτύσσονται σταθερά, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Oι Σύροι ανησυχούν: «Σύντομα πολλοί θα προσπαθήσουν να διαφύγουν από το Αιγαίο και τον Έβρο»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Πολλοί Σύροι, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευμένων μαχητών από την Τουρκία, έχουν στραφεί εναντίον της Άγκυρας

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι δεν θα ενδώσει στην «ηττοπάθεια» – Στόχος είναι η εξάλειψη της Χαμάς


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει «να υποκύψει στις σειρήνες της ηττοπάθειας», λέγοντας εκ νέου ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα τελειώσει όταν «επιτευχθούν» όλοι οι στόχοι.

Ισραηλινοί όμηροι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν λέει η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ

AP Photo/Ariel Schalit

Η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (3/7) ότι ορισμένοι Ισραηλινοί όμηροι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν αφού άρχισε να τους μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο που το Ισραήλ μεταχειρίζεται Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Οι Χούθι λένε πως μαζί με την «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ


Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι, μαζί με την αυτοαποκαλούμενη «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους κρουζ εναντίον «στόχου ζωτικής σημασίας» στη Χάιφα του Ισραήλ.

Εξοπλίζει ο Πούτιν τους Χούθι;


Του Κώστα Ράπτη

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία. Όμως οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι, μαζί με την αυτοαποκαλούμενη "Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ”, εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους κρουζ εναντίον "στόχου ζωτικής σημασίας” στη Χάιφα του Ισραήλ.

Παραγγελία-μαμούθ τανκς αξίας 20 δισ. ευρώ της Ιταλίας από τη Γερμανία


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09.55

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει άρματα μάχης Panther και θωρακισμένα οχήματα μάχης Lynx από τη γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall έναντι περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε την Τετάρτη η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές του κλάδου.

Το σχέδιο Τραμπ για το ΝΑΤΟ: Τι προβλέπει για την Ευρώπη και τον πόλεμο στην Ουκρανία


Ο Τραμπ σχεδιάζει «σημαντική και ουσιαστική μείωση του ρόλου της Αμερικής στην ασφάλεια στην Ευρώπη αλλά και «πάγωμα» της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στα ανατολικά

Ζελένσκι: Να μας πει ο Τραμπ πώς θα τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο


«Εάν υπάρχουν κίνδυνοι για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό, θέλουμε να ξέρουμε», σημειώνει. Αργούν πολύ να φτάσουν τα όπλα στο μέτωπο.

Ρωσικά πολεμικά πλοία έφτασαν στη Λα Γκουάιρα, κοντά στο Καράκας


Ρωσικά πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου έφτασαν στo λιμάνι της πόλης Λα Γκουάιρα, στη Βενεζουέλα, για μια παραμονή “αρκετών ημερών”, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Κίνα επεκτείνει τις βάσεις υποκλοπής τηλεπικοινωνιών στην Κούβα – Ανησυχία στις ΗΠΑ


Ιούλιος 3, 2024. Ελλάδα.

Φωτό: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν σκάφη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ελλιμενισμένα στην Αβάνα της Κούβας (13 Ιουνίου 2024)

Ουάσινγκτον.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΥΠΠΟ: Δύο μαρμάρινα επιτύμβια αγγεία επαναπατρίστηκαν από την Ελβετία


Δύο μαρμάρινα αττικά επιτύμβια αγγεία, μια λήκυθος και μια λουτροφόρος του 4ου π.Χ., επέστρεψαν στην Αθήνα, μετά την αίσια έκβαση πολυετούς διεκδίκησής τους από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι μαρμάρινες λήκυθοι και λουτροφόροι εμφανίζονται από τον ύστερο 5ο και σε όλη τη διάρκεια του 4ου αι. π.Χ. στα αρχαία αττικά νεκροταφεία, ως επιτύμβια σήματα, στημένα σε οικογενειακούς ταφικούς περιβόλους. Αποτελούν προϊόντα αποκλειστικώς των αττικών εργαστηρίων μαρμαρογλυπτικής. Αμφότερα τα αγγεία που επέστρεψαν από τη Βασιλεία χρονολογούνται στον 4ο αι. π.Χ.

ΗΡΩΕΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ & ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ


Προσπερνάει η μισανδρία τους άντρες ήρωες; Πριν από έναν χρόνο όταν πυρκαγιές είχαν ρημάξει το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας, χιλιάδες ήρωες πυροσβέστες είχαν διακινδυνεύσει τις ζωές τους για να τις πολεμήσουν. Εφτά από αυτούς σκοτώθηκαν. Θα νόμιζε κανείς ότι αν μη τι άλλο οι ήρωες θα έπαιρναν απαλλαγή για λίγο καιρό από την μηχανή μισανδρίας του φεμινισμού. Μέγα λάθος.

Συγκλονιστική φωτογραφία: Πυροσβέστες έχουν ξαπλώσει στο χώμα για να ξεκουραστούν


Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η φωτογραφία από την Κερατέα, στην οποία οι πυροσβέστες αφού έχουν δώσει μάχη με τις φλόγες έχουν ξαπλώσει κατάκοποι στο χώμα για να ξεκουραστούν.  

Το 57% των εργατών ψήφισε την Εθνική Συσπείρωση στη Γαλλία


Του Eloi Passot Le Figaro

Το ιστορικό αποτέλεσμα της Εθνικής Συσπείρωσης εξηγείται από ένα “διαφοροποιημένο και διευρυμένο” εκλογικό σώμα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ipsos. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατέγραψε σαφή αύξηση μεταξύ των νέων.

Η διπρόσωπη Τουρκική «Δημοκρατία»


Κωνσταντινούπολη Εορτασμοί για την άλωση της Πόλης
VIA ASSOCIATED PRESS

Το προσωπείο της φιλικής σύμπραξης και η έκφραση της αυθεντικής ιδεολογίας επεκτατισμού της.

Λεωνίδας Κουμάκης, Αρθρογράφος
Νομικός, Συγγραφέας. Μέλος του International Hellenic Association (IHA)

Δυσφορία Κυβέρνησης με Κόλιν Στιούαρτ – Σημεία τριβής οι αναφορές για νεκρή ζώνη και μετανάστες


Ανδρέας Πιμπίσιης


Δυσφορία από πλευράς Λευκωσίας για τον τρόπο που προσεγγίζει σειρά ζητημάτων ο Κόλιν Στιούαρτ. Σημεία τριβής ο τρόπος, που ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ παρουσιάζει συγκεκριμένα γεγονότα εντός της Νεκρής Ζώνης, αλλά και η άρνησή του να δεχθεί ότι οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν από ασφαλή χώρα.

Το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, λέει ο ηγέτης τουρκικής αντιπολίτευσης


Το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης και αδελφοσύνης, όχι πολέμου και έντασης, δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Οζγκιούρ Οζέλ.

Η συμμετοχή της IDE στην EUROSATORY 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) συμμετείχε στη διεθνή έκθεση για την Άμυνα & Ασφάλεια “EUROSATORY 2024”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μεταξύ 17-21 Ιουνίου 2024, με την συμμετοχή 2.015 εκθετών από 61 χώρες.

«Combat Ready» αξιολογήθηκαν οι ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την ASOFCOM του NATO – Εντυπωσιακές εικόνες


Για ακόμα μια φορά τα στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κρίθηκαν ως «Combat Ready» στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ASOFCOM  του NATO που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2024, όπως είχαμε αναφέρει αναλυτικά στο OnAlert.gr.

Η εμπειρία του Σουδάν με την εκκένωση αμάχων επανέρχεται ως διευρυμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση ανάμεσα σε Έλληνες και Αμερικανούς SOF: Στενότατη η συνεργασία με τις ΗΠΑ


Ένα από τα ιδιαίτερα προσεκτικά σχεδιασμένο διμερές σενάριο που πρόκειται ν’ ασκηθούν τμήματα ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι η εκκένωση αμάχων από την “καυτή ζώνη” μιας περιοχής η οποία βρίσκεται σε αποσταθεροποίηση. Πηγή εικόνας: Επίσημος λογαριασμός “Χ” 6ου Αμερικανικού στόλου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Ήταν 23 Απριλίου του 2023 όταν η Αθήνα και κυρίως οι ένοπλες δυνάμεις σχεδίασαν τον τρόπο δράσης τους στο φλεγόμενο από τις εμφύλιες συγκρούσεις Σουδάν.

Ελαφρά άρματα μάχης: Επανέρχονται στο πεδίο μάχης, εναλλακτική λύση και για τον ΕΣ

Ευθύμιος Λάζος

Η αφορμή για το άρθρο-σχόλιο μας δόθηκε από την είδηση ότι ο Αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε τις επιχειρησιακές δοκιμές του νέου ελαφρού άρματος μάχης M-10 Booker, οι οποίες θα διαρκέσουν για τρείς (3) μήνες. 

Πυραυλική «επίθεση» από το Πολεμικό Ναυτικό: Βολές Harpoon έπειτα από 25 χρόνια και δοκιμή όλων των πυραυλικών όπλων


*Του Κώστα Σαρικά

Ήταν πριν από 25 χρόνια, το φθινόπωρο του 1999, όταν η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού μας Ναυτικού συμμετείχε στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ «ΒRIGHT STAR» η οποία είχε ως επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δαπάνες για την Άμυνα, εισιτήριο για την επιβίωση της Ελλάδας, με την Ατζέντα 2030 οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της χώρας, λέει ο Νίκος Δένδιας

File Photo Ο Νίκος Δένδιας (Α), υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Γιώργος Τσούνης (Α), Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, συνομιλούν κατά τη διάρκεια του 28th Annual Economist Government Roundtable, στο Λαγονήσι, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT, ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Η Ελλάδα δαπανά πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για την Άμυνα και αυτό αποτελεί εισιτήριο για την επιβίωση. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας, σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου, στο 28th Annual Economist Government Roundtable.

Γιώργος Γεραπετρίτης για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία: Καμία έκπτωση σε ζητήματα κράτους δικαίου και διεθνών συνθηκών

EUROKINISSI/ΝΙΚΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

Ούτε η συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία ούτη η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία αποτελούν διμερή ζητήματα ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην εκδήλωση του Economist. 

Φρέντη Μπελέρης: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης


Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Φρέντη Μπελέρη να βγει από τη φυλακή

Οι Αμερικανοί προειδοποιούν τον Μίτσκοσκι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγματεύσεων είτε με Ελλάδα είτε με ΕΕ


Ιούλιος 2, 2024. Ελλάδα.

Φωτό: Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Σκόπια Άντζελα Άγκελερ

Τουρκία: Εγκαθιστά νέο σύστημα υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων στα Κατεχόμενα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το έργο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το 2026