Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ούτε η Κνεσέτ θέλει παλαιστινιακό κράτος

Είναι εμφανές πια ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν συζητά λύση δύο κρατών για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Άλλωστε, ο ίδιος είναι από αυτούς που αποφεύγουν να πουν οτιδήποτε για αυτό, ακόμα και πριν την επικράτηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Μαζί με αυτές τις ακραίες δυνάμεις εντός του Ισραήλ, συντάχθηκε και η Κνεσέτ, η οποία ενέκρινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σχέδιο ψηφίσματος που απορρίπτει την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους.

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, αναφέρει ότι «η Κνεσέτ αντιτίθεται σθεναρά στην ίδρυση ενός Παλαιστινιακού Κράτους δυτικά της Ιορδανίας» και θεωρεί ότι «η ίδρυση ενός Παλαιστινιακού Κράτους στην καρδιά της Γης του Ισραήλ θα αποτελούσε υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ και τους πολίτες του και θα οδηγούσε στη διαιώνιση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης».

Αυτά για όσους επιμένουν πως το Ισραήλ και οι ηγεσίες του θέλουν λύση στο μεσανατολικό ζήτημα. Κατ’ ακρίβειαν, το Κράτος του Ισραήλ θα προτιμούσε μια περιοχή χωρίς Παλαιστίνιους, κάτι που δοκιμάζει αυτή την περίοδο στη Γάζα. Όπως σημειώνεται, όμως, και στην ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαστίνης στη Λευκωσία, «χωρίς τον τερματισμό της κατοχής και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, δεν θα υπάρξει ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα για κανέναν σε όλη την περιοχή».

ΑΛ.ΜΙΧ.

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου