Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Σύλληψη Τούρκου Ταξίαρχου για εμπορία ανθρώπων στα σύνορα με την Συρία


Τουρκικό δικαστήριο συνέλαβε τον ταξίαρχο Bilal Çokay για συμμετοχή σε εμπορία ανθρώπων(Human Trafficking) στα σύνορα με τη Συρία με τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποστράτευσαν τον στρατηγό μετά την εμφάνιση των ισχυρισμών.


Στις 27 Ιουνίου δικαστήριο της νοτιοανατολικής επαρχίας Urfa της Τουρκίας συνέλαβε τον ταξίαρχο Bilal Çokay για εμπορία ανθρώπων με όχημα του προσωπικού μέσω των συριακών συνόρων.

Ο Çokay συνελήφθη στην Άγκυρα και μεταφέρθηκε στην Urfa, όπου κρατήθηκε από το δικαστήριο μετά την κατάθεσή του.

Το υπουργείο άμυνας επιβεβαίωσε το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά την εμφάνιση ισχυρισμών ότι ο Çokay χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όχημα για εμπορία ανθρώπων.

Ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του υπουργείου υποναύαρχος Zeki Aktürk έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Διαπιστώθηκε ότι η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητή της Ταξιαρχίας στη Συρία χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όχημα, μαζί με τον υπαξιωματικό του και το προσωπικό ασφαλείας του. Το θέμα έχει αναφερθεί στην εισαγγελία".

Ο Aktürk σημείωσε επίσης ότι οι δικαστικές και διοικητικές έρευνες διεξάγονται εμπιστευτικά από τις αρχές.

"Οι εμπλεκόμενοι έχουν τεθεί υπό κράτηση. Οι συμβάσεις του συμβασιούχου προσωπικού έχουν καταγγελθεί και το υπόλοιπο προσωπικό έχει παραπεμφθεί στο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο. Ο διοικητής της μονάδας, ταξίαρχος, έχει αποστρατευθεί. Ο διοικητής που είναι υπεύθυνος για τη διέλευση των συνόρων έχει μετατεθεί", κατέληξε ο σύμβουλος.

Ο Aktürk ανέφερε επίσης σε δελτίο Τύπου της 27ης Ιουνίου ότι η εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα κράτησης.

"Οι διοικητικές και οι δικαστικές διαδικασίες προχωρούν σε συνδυασμό η μία με την άλλη. Οι διοικητικές διαδικασίες θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται σύμφωνα με τις εξελίξεις στη δικαστική διαδικασία. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά οποιουδήποτε ενεργεί κατά της πειθαρχίας και των νόμων, ανεξαρτήτως βαθμού", ανακοίνωσε το υπουργείο.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου