Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο ντοκουμένο- Πώς αποτράπηκε επίθεση των Χούθι σε φορτηγό πλοίο


Ερυθρά Θάλασσα:Συγκλονιστικό βίντεο- Απόπειρα πειρατείας σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβώτιων, το οποίο πλέει στον κόλπο του Αντεν.

Όπως θα δείτε το πλήρωμα εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα όχι με υπερσύγχρονα όπλα πυροβολούν κατά ριπάς ένα θαλάσσιο drone των Χούθι που πλησιάζει το πλοίο προκειμένου να το καταλάβει και τελικά το ανατινάζουν.

Οι πειρατικές επιθέσεις γίνονται από τους Χούθι σε καθημερινή βάση στην περιοχή.

Πρώτα στη λίστα των Χούθι είναι τα αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων πλοία και μετά τα συριακών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών συμφερόντων.

Στην περιοχή περιπολούν μόνο δύο πολεμικά πλοία.

 Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης κατέστρεψαν με δύο πυραύλους ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που φέρει τη σημαία της Σιγκαπούρης την Παρασκευή, καθώς ενίσχυσαν τις επιθέσεις τους κατά της παγκόσμιας ναυτιλίας ως απάντηση στον πόλεμο της Γάζας του Ισραήλ.

Οι Χούθι, οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με το Ιράν, ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για μια αεροπορική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη μέση της χώρας, η οποία ήταν σφοδρή και μεγάλης εμβέλειας.

Το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

. Οι μαχητές Χούθι βύθισαν το ελληνόκτητο πλοίο Tutor τον Ιούνιο με τηλεκατευθυνόμενα σκάφη και βλήματα γεμάτα με εκρηκτικά.

Το Tutor είναι το δεύτερο σκάφος που βυθίστηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας των Χούθι κατά της εμπορικής ναυτιλίας. Από τον Νοέμβριο, οι Χούθι έχουν στοιχίσει τουλάχιστον τρεις ζωές και έχουν διαταράξει το παγκόσμιο εμπόριο, αναγκάζοντας τους πλοιοκτήτες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη Διώρυγα του Σουέζ για εμπόριο.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου